Kasvistempuran valmistuksessa voi käyttää oikeastaan mitä tahansa kovaa kasvista, mutta tyypillisimpiä siinä käytettäviä kasviksia, joita suomalaisesta ruokakomerosta löytyy ovat esimerkiksi porkkana, peruna, sipuli, paprika, bataatti, vihreätpavut ja kurpitsa
Kun kesäkurpitsa on hieman pehmennyt lisää pannule seesaminsiemenet ja vihreätpavut. Kun pavut ovat sulaneet kaada paistetut tofupalat kasvisten sekaan ja sammuta levy (jätä pannu levylle)
Rouhi sichuaninpippurit jos ovat kokonaisia ja pilko vihreät chilit sentin pätkiksi. Pytyssä voidaan keittää melkein mitä vaan, vihanneksia kukkakaalista kurpitsaan, juureksia porkkanasta perunaan, viittä sorttia sieniä, koisoja munakoisosta tomaattiin, lehtikasviksia pinaatista bok choihin, pavut, sipulit, retiisit, parsat, meinaa mennä pää sekaisin
Tähän kevätkeitokseen käyvät kaikki tuoreet ja nuoret vihreät vihannekset oman maun mukaan, ja jos oikein värisilmää haluaa hivellä, niin violetit uuden sadon kasvikset vielä kruunaavat koko komeuden, eli halutessa voi lisätä myös vaikka artisokan kukintoja ja punaruotista mangoldia
• Riisi• pavut ja etenkin linssit• kokojyvä jauhot• Kasviöljyt, kuten maapähkinä- (Pohjois- ja Länsi-Intia), kookos- (Etelä-Intia), sinapinsiemen- (Itä-Intia), soija- ja auringonkukkaöljyt ovat viime vuosina kasvattaneet suosiota
Kana pannulle kuumaan kasvisöljyyn, hetken aikaa kypsyteltyäni kananmuna kananpalojen pannun ylälaitaan laittamisen jälkeen pannulle, hetken päästä kanat hyytyneen kananmunan päälle, idut, tofu, porkkana, vihreätpavut, kuivatut katkikset, cashew-pähkinät, mausteet ja soosit pannuun
herneet ja/tai vihreätpavut (kivan väristä ja terveellistä). Salaatin valmistus on niin helppoa, että se onnistuu vaikka pää kainalossa ja silmät umpeen muurautuneina
Papujen käsittely sujuukin silpomalla ensin pavut irti paloista, kiehauttamalla sitten pavut suolalla maustetussa vedessä, jonka jälkeen niistä irroitetaan papuja peittävät paksut kalvot