Olen kuullut jo tosi monelta kuinka ihanaa itse tehty vihreäpesto on. Pastankin resepti ilmestyy blogiin myöhemmin keväällä, mutten malta millään olla paljastamatta taivaallisen hyvän ja helpon punaisen peston reseptiä jo hieman etukäteen
Vihreästäpestosta tulee helposti yrttiset patingit. Taikina on helppo ja yksinkertainen - eniten aikaa menee nostatuksiin, mutta muuten työvaiheet menevät nopsaan
Tämä suolainen "tuhatlehtinen" sopii vaikka näyttäväksi aamiais- tai brunssitarjottavaksi ja se syntyy helposti paistamalla ensiksi läjä ohuita omeletteja ja pinoamalla ne tämän jälkeen erinäisten täytteiden kanssa päällekäin täytekakun tapaan
Gourmetruokafestari Taste of Helsingin hittinannokseksikin veikattu ihanuus koostuu vesihauteessa kypsennetystä lohesta, tillistä, herneistä, wasabigeelistä, mallasleipäsipsistä, vihreästä tomaatista sekä persiljakrassista
Siitä on olemassa sekä punainen että vihreä versio. itse pidän enemmän vihreästa versiosta. TV-kokin alkuperäiseen reseptiin ei tullut persiljaa, ainoastaan korianteria, josta joko pidetään tai sitten ei
sekä maun mukaan vihreääpestoa. Vaikka meidän lokakuumme ei mikään lihaton ollutkaan, on meilläkin pyritty viime viikkoina vähentämään erityisesti punaisen lihan käyttöä syömällä ainakin pari kertaa viikossa kasvisruokaa, vaihtamalla punainen liha kanaan ja kalaan ja vähentämällä esimerkiksi jauhelihan määrää niissä lapsiperheiden perussuosikeissa kuten makaronilaatikossa tai lasagnessa
Se vihreä väri ei minun tyyliin oikein ole sopinut, joten päätin vihdoin ja viimein tehdän jotain. Punainenpesto on valmistettu aurinkokuivatuista tomaateista ja se on ainakin vähintään yhtä hyvää kuin vihreäpesto
½ vihreä jalopeno ilman siemeniä. Voit toki käyttää pastassa myös valmista pestoa, mutta mä kyllä teen peston jatkossakin itse, sillä sen maku oli ihan taivaallinen