Jokaisen suomalaisen huulilla on tällä hetkellä (ja on ollut jo tovin) avokadopasta. Se on levinnyt kulovalkean tavoin keittokirjasta sosiaaliseen mediaan ja sieltä kauppojen juustohyllyille ja nyt kaikkien huulilla onkin se pecorino-juusto
Näiden maukkaiden muffinien ohje löytyi Dr. Oetkerin tanskalaisilta sivuilta. Kiireisten juhlavalmistelujen keskellä nämä jäivät koristelematta, kun vieraat jo kolkuttelivat ovella, mutta mielessäni tein niihin jouluisen kuorrutuksen
Tässä samalla nautiskellen siemaillen. Terästetyt glögithän ovat vähän niinkuin automaattisesti poissa äidin jouluiselta nautintolistalta, mutta raskausdiabetesdiagnoosin myötä myös moni muu herkku jää paitsioon
M. a. k. u. s. i. o. t. e. v. l. ä. ,. m. j. G. g. n. y. p. h. r. L. ö. d. C. c. ". B. O. U. N. T. Y. -. S. K. A. P. (. I. ). f. V. R. 8. E. 1. 2. 3. 5. 0. 7. J. 4. 6. s l. d l. t l
Kasviscoucous. Tein joku aika sitten tällaista couscoussalaattia. Couscousin ympärille saakin rakennettua helposti vaikka joka kerran erilaisen kasvislounaan
Mousse avokadosta ja mangosta. Edellinen vastaava kokeiluni täällä oli tosi hyvää. Nyt päätin koettaa paikalliseen tyyliin pelkästään kondensoidun maidon ja hedelmän yhdistelmää
Täytyy myöntää, että olen innokkaampi herkkujen tekijä ja puurizien surauttelija, kuin kokkaaja. Pienelle iskeneen ihmekaksvuotisennakkoluulon jälkeen ei ole ollut oikein motivaatiota
Quinoa on sellainen suhtkoht uusi tuttavuus, jota käytän melkein viikottain. Tutustuin quinoaan ensi kerran ollessani Perussa keväällä 2005, ja sen jälkeen se onkin melkein kokonaan korvannut riisin keittiössäni
Syömme usein erilaisia kasvispohjaisia sosekeittoja. Ne ovat ihanan nopeita ja helppoja valmistaa. Sosekeitot maistuvat viikonloppuna kevyellä lounaalla tai ruokahalun herättäjänä päivällisellä
Broilerista saa valmistettua ihania kesäruokia. Marinadeilla saa lihaan mukavaa vaihtelua. Tämän ohjeen marinointi on hiukan erilainen, nimittäin liha laitetaan maustekastikkeeseen kuumana, heti paistamisen jälkeen
Välillä kaipaan lempeästi lämmittävää ja mausteista ruokaa, silloin teen tätä keittoa. Punaiset linssit muuttuvat keitettäessä kellertäviksi, mutta tomaattien ja porkkanan ansiosta keitosta tulee syvän oranssia
Aurinkoista kevätpäivää ja isäni syntymäpäivää juhlistivat nämä herkulliset kuppikakut. Joka kesä pakastan muutaman rasian viinimarjaterttuja ja ne pääsivät koristamaan osaa näistä kakkusista
Näitä täytettyjä tomaatteja olisin voinut syödä vaikka kuinka monta. Ne olivat aivan verrattomia. Vielä on muutamia itsekasvatettuja tomaattejakin jäljellä