Pizzataikinan ohje taas on Pastanjauhantaa sivuilta. Taikina. Hyvin vaivatusta ja nostatetusta taikinasta kaulitaan kaksi lättänää, jotka täytetään oman mielen mukaan
L. ä. m. p. i. n. k. e. s. v. y. t. l. o. u. a. j. z. r. ,. ). U. O. h. ö. Ä. -. d. 2. 5. g. ½. 1. 7. T. (. R. b. w. B. c. M. S. J. 3. 0. K. N. d l. t l
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Paina lasinpohjalla taikinapalloihin kolot/kupit ja lisää täyte. Jaa taikina heti 50 osaan ja pyöritä palloiksi, anna taikinapallojen nousta pellillä
- Pohjataikina, nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja leivo siitä pikkupullia ja kohota ne hyvin
Herkuttele kotona, retkellä tai ota vaikka evääksi töihin. 24 kplPOHJA4 dl vettä2 pussia kuivahiivaa1 tl suolaa8 rkl öljyä10 dl vehnäjauhojaTOMAATTIKASTIKE2 purkkia valkosipulitomaattimurskaa1 plo Tannisen Chilinen Tulista Ketsuppia (tai jos teet näitä lapsille, laita Tannisen Chilinen Ketsuppia)Oreganoa maun mukaanTÄYTE 1400 g naudan jauhelihaa paistettunaJauhelihan mausteeksi grillimaustetta, aromisuolaa ja Tannisen Chilinen Savustettua kastiketta (n. a)1 valkosipuli pieneksi pilkottuna ja kuullotettunaAurajuustomurua tai mozzarellapaloja TÄYTE 2400 g Tonnikalaa tai savulohta paloina1 rasia (200 g) Jättikatkaravun pyrstöjä 3 - 6 rkl Tannisen Chilinen Lempeää kastiketta kalaan sekoitettuna1 valkosipuli pieneksi pilkottuna ja kuullotettunaPÄÄLLE Mozzarellaraastetta (runsaasti)VALMISTUS. Anna taikinan kohota noin 10 minuuttia. Pyörittele taikinasta pieniä palleroita ja painele niistä halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisia pyöreitä levyjä
Torstaina oltiin tultu mökille pitkästä aikaa – tai minä olin pitkästä aikaa kun kesä meni töissä eikä mökille ehtinyt kuin käydä kääntymässä pikaisesti viikonloppuna
Broileripizzaa tein tällä kertaa pellillisen, mutta pohjan annoksen voi helposti puolittaa ja tehdä pienempi pyöreä pizza pellille leivinpaperin päällä tai vaikka jauhelihapizzan tapaan valurautapannulla uunissa
LUPAILIN uuden reseptivideon täksi päiväksi, mutta Youtuben ja minun yhteinen aaltopituus on edelleen hieman hakoteillä eli nyt lupailen sen huomiseksi
pizzataikina valuu kumminkin grillin ritilöiden välistä, homma on sotkuista ja vaivalloista, mutta yllätys on sitten sitäkin suurempi, kun näin ei käykään
Poikamme synttäreitä juhlitaan sunnuntaina. Siskoni häistä sain idean näihin siirappileipiin. Ohje on (melkein muokkaamatta) kakkupaakarin sivuilta, samasta blogista teen ehkä ylihuomenna pizzarullia
Kaurarieskat ovat ptkän omaisia joten niistä syntyy myös maistuvat pikkupizzat erittäin kätevästi. Sivuilta löytyy gluteenittomat tuotteet helposti kategoriottain
Eipä siis ihme, että hänen bloginsa taitaakin olla se alallaan Suomen suosituin. Myös itse olen kerran jos toisenkin löytänyt Kinuskikissa-blogista inspiraatiota niin suolaisiin kuin makeisiinkin leipomuksiin sekä vastauksia leivontateknisiin kysymyksiin, tai muuten vaan ihastellut hänen tekeleitään
GrillipizzaGrillipizzaa halusin kokeilla siitä lähtien, kun törmäsin siihen ensimmäisen kerran Sara La Fountainin keittokirjassa Passion for food, mutta viimeistään Glorian ruoan & viinin kesänumero antoi lopullisen sykäyksen kokeilulle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.