Pääsin nyt vihdoin kokeilemaan hyväksi havaittua täytekakun täytettä juustokakkuna sillä verukkeella, että pakastimesta piti saada tuhottua viimejouluiset piparinjämät
Crème de la crème
Ostin uuden kakkuvuoan ja pitihän sitä heti kokeilla. Tein kakun tupaantuliaisiksi. Ohjeen löysin jostakin blogista, mutta en valitettavastu muista mistä
Tämän aivan ihanan kakun ohje on Mimmin keittiöstä. Leivonnaisen nimeä ei kannata säikähtää, tämä on oikeastaan maustekakkua, eikä hapankerman makua erota
Gluteenitonta leivontaa
23. marraskuuta 2011. Hapankermakakku 1 lasillinen kananmunia (minulla meni 4 kpl) 1 ½ lasillista sokeria 1 lasillinen hapanta kermaa 2 lasillista vehnäjauhoja ½ tl soodaa ½ tl leivinjauhetta 1 tl kaardemummaa 1 tl kanelia 1 tl inkivääriä Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Teki mieli jotain hyvinkin perinteistä ja koska silikoninen kakkuvuokani ei ole hirveästi päässyt käyttöön, oli Passion for Food kirjasta löytynyttä enkeli maustekakun ohjetta pakko testata
Kuivaa fileen pinta. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpötila 150-asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta
Alkuperäinen ohje löytyy täältä (Kraft foods). Ainekset 175 g Domino Mansikka -keksejä35 g voita tai margariinia2 dl kuohukermaa200 g Philadelphia-tuorejuustoa1 dl tomusokeria2 tl vaniljasokeria½ sitruunan mehu 1 pieni pussi valmiita valkoisia marenkeja (laitoin n