Pohja6 munan sokerikakkupohjaKostutus3 dl säilyketölkkien lientäTäyte5 liivatetta572 g (ilman lientä) ananasmurskaa140 g (ilman lientä) persikkakuutioita mehussa7 ½ dl vispikermaa200 g maustamatonta tuorejuustoa1 prk vaniljarahkaa½ dl sokeria (tai maun mukaan)2 tl vanilliinisokeria3 rkl säilyketölkkien lientäKuorrutusSokerikreemiä (125 g margariinia, 4 dl tomusokeria, 1tl vanilliinisokeria, 1 ½ rkl vettä)Vaahtokarkkitaikinaa (taikina on värjätty sinisellä ja lilan värisellä pastavärillä)KoristeetKoristeet ovat sokerimassaa, marsipaania ja vaahtokarkkimassaaPääsiäismuna-karkkejaKoristeet on kiinnitetty sokerikuorrutteella Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
Sokerityöt ovat näyttäviä koristeita vaikkapa juhlapöytään. Ne ovat leipomoalan ammattitöistä kaikkein vaativimpia, joten tekeminen vaatii paljon harjoittelua
Tällaisen prinsessakakun tein ihanan kummityttöni Lillin 1-vuotissyntymäpäiville. Kakkupohja on tumma kaakaopohja ja täytteenä pensasmustikoita ja vadelmia suklaamoussella, kuorrutteena käytin vaahtokarkkimassaa ja koristeet on tehty sokerimassasta ja pikeeristä
. Kesti tovin miettiä, mitä kirjoitan otsikkoon. Leivoinko juustokuppikakkua vai kuppijuustokakkua. Englanniksi voisi lukea soinnukkaasti Cheese Cupcake
Sairaanhoitajan valmistujaisiin kakkua. Toiveena oli ainoastaan punavalkoinen väritys ja kermapäällys. Hurjat visiot kaatuivat ajanpuutteeseen ja tästä tuli aika tavallisen näköinen
Moikka. Meillä oli perhepiirissä lauantaina juhlat ja tein sinne tälläisen minttujuustokakun. Ohje on Ulla Svenskin ja se löytyy Ullanunelman sivuilta täältä
Tyttäreni täytti 8 vuotta ja tällainen tuli sitten hänen synttärikakukseen. Meillä ei kauheasti tykätä noista massoista kuorrutteena, joten kompromissina laitoin sekä sokerimassaa että perinteistä kermavaahtoa kuorrutteeksi
N. a. i. s. t. e. n. m. ö. k. v. o. l. p. u. h. d. S. T. ä. b. M. j. K. r. 4. 1. ,. 5. 0. g. (. y. ). 2. -. 7. '. V. 6. c. /. U. E. O. B. D. P. R. J. A. L. d l. t l
Olen vaatimattomasti sitä mieltä, että tämä on koristelultaan onnistunein kakkuni tähän mennessä. Teema (syksyn lehdet) tuli lapsen äidiltä, mutta muuten sain koristelussa vapaat kädet
Vinkki. Tee kruunukoristeet vähintään vuorokautta aiemmin, jotta ne ehtivät kovettua. Sokerimassakoristeet säilyvät kuukausia, joten ne voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi
Tämän kukkaruukku-kakun tein viime vuoden äitienpäiväksi. ) Ohje kukkaruukun tekoon löytyi täältä. Kukkaruukku on kuorrutettu sokerikreemillä ja päällystetty marsipaanilla ruukun ollessa ”väärinpäin” (kuten ohjeessa)
A. i. v. a. n. h. o. j. e. r. m. l. k. s. L. t. u. (. p. ä. ). ,. d. K. y. ö. H. C. D. b. g. T. 1. 5. N. 3. ½. 2. S. 0. -. ¾. 4. /. V. 7. E. J. ". P. R. 6. U. O. M. d l. t l