Jälkiruoat
Soul of the Man
Soul of the Man
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 1800- luvulla kehitystä vei eteenpäin konditoriasta oppinsa saanut ranskalainen Marie
  • 1900- luvulla ruokaravintoloissa tarjoiltiin jälkiruoaksi jäätelöä, kohokkaita, eksoottisia tuontihedelmiä sekä ulkomaalaisia juustoja.
  • 1960- luvulla ihmiset muuttivat työnperässä maalta kaupunkeihin ja ravin
  • 1990- luvulla yleistyi
  • 2000- luvulla suosiossa ovat juustot, niin kotimaiset, että ulkomaalaiset, tortut, kohokkaat, mousset, vanukkaat, ja sorbetit.
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 6 kpl keltuaista
  • 125 g sokeria
  • Hauduta vaniljatankoa
  • 15 minuuttia sokeri
  • sokeri
  • 2 dl kuohuviiniä
  • 4 kpl keltuaista
  • 160 g sokeria
  • 1 l kaakaojauhetta
  • 2 l sokeria
  • 3 l vettä
  • 50 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 20 g suolatonta voita
  • 1,75 dl kuohukermaa
  • 2 kg sokeria
  • 1 l vettä
  • 1 l appelsiinimehua
  • 2 dl appelsiininkuori
  • 1 kg palasokeria
  • 0,5 l kahvikermaa
  • 0,5 l kuohukermaa
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 800 g tuoretta
  • 1 kpl sitruunan mehu
  • 2,5 dl sokerilientä
  • 500 g marjoja
  • 1 dl sokerilientä
  • 0,5 kpl sitruunan mehu
  • 5 dl
  • 1 dl sokerilientä
  • 0,5 kpl sitruunan mehu
  • 200 g hienoa sokeria
  • 50 g vehnäjauho
  • 100 g voita sulatettuna
  • 100 g mantelilastuja
  • 0,8 dl appelsiinimehua
  • 5 min
  • 40 g voita
  • 25 g jauhoja
  • 100 g sokeria
  • 5-6 min
  • jauhettua pistaasipähkinää
  • 200 g voita sulatettuna
  • 200 g sokeria
  • 200 g glukoosia
  • 60 g tomusokeria
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 1 kpl
  • vaniljatangon siemenet
  • 2 kpl valkuaista
  • 50 g voita sulatettuna
  • 1 dl manteleita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 kg hienoa sokeria
  • 600 g vettä
  • 150 g glukoosia
  • 45 tippaa viinihappoa
  • 100 g sokeria
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 2 dl sokerilientä
  • 2 dl sokerilientä
  • 30 min
  • 4 tuntia Kreemit Crème pâtissiére (kondiittorin kreemi)
  • 5 dl maitoa
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 6 kpl keltuaista
  • 125 g sokeria
  • 40 g maizenaa
  • 25 g suola
  • 1 kpl liivatelehti
  • 3 kpl kananmunaa
  • 75 g sokeria
  • 0,75 dl sitruunanmehua
  • 1,5 kpl sitruuna
  • n kuoriraaste
  • 75 g sokeria
  • 100 g suolatonta voita
  • 250 g voita
  • 250 g mantelijauhoa
  • 250 g tomusokeria
  • 50 g vehnäjauhoa
  • 5 kpl kananmunaa
  • 0,5 dl rommia
  • 100 g sokeria
  • 2 kpl valkuainen
  • 100 g valkuaista
  • 3 kpl
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 50 g sokeria
  • 100 g tomusokeria
  • 0,75 dl vettä
  • 150 g sokeria
  • 100 g valkuaista
  • 3 kpl
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g valkuaista
  • 3 kpl
  • 240 g tomusokeria
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 1 kg sokeria
  • 1,4 l vettä
  • 175 g glukoosia
  • 5 minuuttia Tähtianis
  • 5 l vettä
  • 4 kg sokeria
  • 1 kpl sitruuna
  • 2 kpl vaniljatankoa
  • 2 kpl kanelitankoa
  • 4 kpl tähtianista
  • 0,25 dl
  • 1 dl limemehua
  • 2 kpl lime
  • 6 dl sokeri
  • 5 min
  • 1 l voi
  • 600 g marjoja
  • 8-10 kpl liivatetta
  • 0,5 l kermaa vaahdotettuna
  • 3 dl
  • 50-100 g sokeria
  • 6 kpl liivatelehteä
  • 200 g greippi
  • 200 g appelsiini
  • 8 dl vettä
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 0,25 kpl sitruunan kuorta
  • 2 kpl tähtianista
  • 2 dl
  • 10 kpl liivatetta
  • 200 g punaherukoita
  • 3 dl
  • 1 dl
  • 2 kpl liivatetta
  • 110 g banaani
  • 15 g tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1,5 rkl tummaa rommia
  • italialaista marenkia
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 2 kpl liivatetta
  • italialaista marenkia
  • 15 g tomusokeria
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 11 kpl keltuaisia
  • 5 dl maitoa
  • 5 dl kuohukermaa
  • 300 g sokeria
  • 2 kpl vaniljatankoa
  • 0,5 dl appelsiinilikööriä
  • 80 g sokeria
  • ¼ osa sitruunan mehu
  • 2 rkl vettä
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 5 dl maitoa
  • 125 g sokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 4 kpl keltuaista
  • 45-60 min
  • 4 kpl liivatetta
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 3,75 dl maitoa
  • 70 g sokeria
  • 6 kpl keltuaisia
  • 3,5 dl
  • 5 dl maitoa
  • 200 g sokeria
  • 5 kpl keltuaista
  • 10 kpl liivatetta
  • 5 dl kermavaahtoa
  • 1,5 kpl liivatelehteä
  • 225 g päärynäsosetta
  • 5 kpl keltuaista
  • 50 g sokeria
  • 4 cl päärynä
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g glukoosia
  • tai hunajaa
  • 4-6 kpl keltuaisia
  • 125 g sokeria
  • 2 cl koskenkorvaa
  • 1,5 dl
  • 0,5 l kuohukermaa
  • 125 g sokeria
  • 4-6 kpl keltuaisia
  • 25 g glukoosia
  • 2 cl koskenkorvaa
  • 0,5 l kuohukermaa
  • 100 g suklaata
  • 125 g sokeria
  • 3 kpl keltuaisia
  • 25 g glukoosia
  • 2 cl koskenkorvaa
  • 50 g sokeria
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hunajaa
  • 6 kpl keltuaista
  • 70 g sokeria
  • 0,5 kpl vaniljatanko
  • 1,25 dl maitoa
  • 3 kpl keltuainen
  • 100 g sokeria
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • italialaista marenkia
  • 200 g mangososetta
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 l mehua
  • 3 dl sokerilientä
  • 200 g glukoosia
  • 150 g sokerilientä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 500 g meloni
  • 150 g sokeria
  • 25 g hunajaa
  • 0,5 kpl sitruuna
  • 6 kpl isoa
  • 3 dl appelsiinimehua
  • 50 g sokeria
  • 3 rkl camparia
  • 1/3 osa
  • 3 dl
  • 1/4 osa suklaasta ja sekoita tasaiseksi.Lämmitä takaisin oikeaan lämpötilaan.sulatus
  • 1/3 osa kerma
  • 30 g voita
  • 3 kpl keltuaista
  • 6 kpl valkuaista
  • 150 g sokeria
  • 260-300 g tummaa suklaata
  • 400-450 g valkosuklaata
  • 4 liivatetta
  • 6 kpl keltuainen
  • 1 kpl kananmuna
  • 100 g sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 400 g kuohukermaa
  • 2 kpl keltuaista
  • 15-30 g sokeria
  • 2 cl likööriä
  • 2 kpl valkuaista
  • 15-30 g sokeria
  • 12 kpl keltuaista
  • 45 g tomusokeria
  • 150 g tummaa suklaata
  • 10 g voita
  • 5 kpl valkuaista
  • 2125 g tummaa suklaata
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • ¼ osa
  • vaniljatangon siemenet
  • 3 kpl keltuaista
  • 5 kpl valkuaista
  • 30 g sokeria
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 250 g hedelmäsosetta
  • 20 g maizenaa
  • 2 kpl keltuaista
  • 40 g sokeria
  • 6 kpl valkuaista
  • 60 g sokeria
  • 60 g voita
  • 75 g sokeria
  • 1 dl
  • 1-2 kpl raastettu kuori
  • 4 kpl keltuaista
  • 5 kpl valkuaista
  • 60 g sokeria
  • 30 g perunajauhoa
  • 2 cl likööriä
  • 10 kpl valkuaista
  • 40 g voita
  • 40 g vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 4 kpl keltuaisia
  • 4 cl likööriä
  • 4 cl
  • 5 kpl valkuaista
  • 40 g sokeria
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 1 kpl kanamuna
  • 1 kpl keltuainen
  • 100 g sokeria
  • 105 g vehnäjauhoja
  • 5,5 keltuaista
  • 3 x valkuaisia
  • Vuoka halkaisija n. 20 cm
  • 200 g tummaa suklaata

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.