Lempireseptini

  • 43 Reseptit
Lempireseptini

Karitsa maistuu portviinissä marinoituna

Portviinin juuret ovat syvällä Pohjois-Portugalin, Douron laakson maaperässä ja historiassa. Viinin monimuotoinen olemus rakentuu useiden eri rypälelajikkeiden sekoituksesta

Kuhaa ja kuohuvaa

Kun vedet lämpenevät on aika pyytää kuhaa. Tuoreen vastapyydetyn kuhan makua ei mikään voita. Raikkaan värinen annos ruokapöydässä piristää ja on mitä mainioin kevyt lounas

Punajuuren ei tarvitse kumarrella

Kasvimailla parasta aikaa kypsyvä punajuuri on hienon makuinen raaka-aine, joka ei ravintosisällölläkään kumartele

Minttu-pistaasijäätelö

Mikä voisikaan olla täydellisempää, kun nauttia kesällä itse tehdystä ja herkullisesta jäätelöstä. Nyt voit valmistaa samettisen pehmeää jäätelöä ja sorbettia myös ilman jäätelökonetta

Kukkakaali-fenkolikeitto

Hienoaromisen keiton salaisuus piilee chorizoöljyssä. Paistamalla chorizomakkaroita paistinpannulla miedolla lämmöllä, niistä irtoaa kauniin väristä ja intensiivisen makuista öljyä

Maistuva siikaleipä

Yksinkertainen on kaunista ja maistuvaa. Herkullinen tuore siikafilee paistetaan kypsäksi pannulla ja sen seuraksi valmistetaan herkullisia pyreitä

Paistettu siika

Vähärasvainen ja hienostuneen makuinen siika on suosittu ja herkullinen ruokakala. Maultaan se on miedonmakuista

Aromaattinen kukkakaalikeitto

Jouluna herkutellaan, mutta sitä ennen voimme syödä hieman kevyemmin. Kukkakaalikeitto hurmaa alkuruokana ja sopii mainiosti myös kevyeksi lounaaksi

Muikunmäti blinit

Nyt on blinien aika. Blinejä nautitaan nimenomaan helmikuussa laskiaisen aikaan. Kun blinitaikinajuuren antaa tekeytyä yön yli, tulee blineihin maidon, hiivan ja tattarijauhojen käymisen seurauksena hieman hapan maku

Pinaatti-fetatäytetty porsaanfilee

Tulevana viikonloppuna on aika koota ystävät keittiöön. Yhdessä vietetty aika keittiössä ja aterian eteen nähty vaiva palkitsevat maistuvalla ja kauniilla annoksella

Blinejä ja espanjalaisia herkkuja

Blinit ovat venäläisen keittiön klassikko, joita nautitaan nimenomaan helmikuussa laskiaisen aikaan. Niiden sanotaan symboloivan aurinkoa, joka palaa pimeän talven jälkeen
Kalaleipä ja minttumajoneesi

Kalaleipä ja minttumajoneesi

Illan jääkiekkopeliä varten suosittelen valmistamaan herkulliset tonnikala-jokiravunpyrstöleivät, jotka saavat makua hienoaromisesta minttumajoneesista
Herkullinen muikkukeitto

Herkullinen muikkukeitto

Muikkukeitto on loistava syysruoka, joka maistuu taivaalliselta ulkoilun jälkeen. Muikkukeiton valmistaminen käy käden käänteessä ja maku palkitsee vaativammankin kulinaristin
Manchego ruislastut

Manchego ruislastut

Kesän juhlissa vieraille tarjoillaan aromaattisia ruislastuja. Niiden valmistaminen on äärettömän yksinkertaista ja maku palkitsee varmasti vaativimmankin herkkusuun
Tatti-punajuuri-graavilohileipä

Tatti-punajuuri-graavilohileipä

Kasvimailla parasta aikaa kypsyvä punajuuri on hienon makuinen raaka-aine, joka ei ravintosisällölläkään kumartele
Tapasherkkuja

Tapasherkkuja

Tapasateria on mainio tapa kerätä ystävät yhteen ja nauttia hyvästä ruoasta sekä kuohuvasta juomasta
Moderni hampurilainen

Moderni hampurilainen

Espanjalainen munakas on suosittu tapas. Varsinkin, kun siitä valmistaa herkullisen suppilovahverotäytteisen hampurilaisen
Parsaa beurre blanc

Parsaa beurre blanc

Aurinko paistaa ja kevät kolkuttaa ovella. Nyt on oikea aika nauttia kevään ensimmäinen parsa-annos. Parsa on ikivanha lääkekasvi, jolla on useita terveyttä parantavia vaikutuksia
Aurinkoisia jättikatkarapuja

Aurinkoisia jättikatkarapuja

Hienostunut alkuruoka syntyy marinoiduista jättikatkaravunpyrstöistä sekä aurinkokuivatulla tomaatilla ja saksanpähkinöillä maustetusta majoneesista