S. a. i. m. e. t. y. ö. p. k. l. v. u. o. n. j. h. s. D. c. r. d. K. ,. ä. O. ô. (. ). P. I. b. -. V. L. A. H. g. C. f. M. E. T. F. 2. 0. 1. G. 7. 5. R. B. 3. â. J. 6. 8. 4. N. G r. d l
Vasikan picanhan leikkaaminen lienee naudan picanhan leikkaamista helpomaa (eikä mieli sodi niin leikkuusuuntaa vastaan), sillä paistista leikatuista siivuista tulee aika lailla pihvin mittaisia, eikä meidän tarvinnut leikata paistista “häntää” erikseen, kuten linkin kuvassa
Leikkaa paisti reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko porkkanat sipulit ja parsat. Lado ne uunipataan. Paista voissa lihapaloja erissä niin että syyt sulkeutuu
Kohtuullisesti tämä onnistuikin kun lautaselle löysi tiensä inkiväärillä marinoitua vasikan paahtopaistia, perunakakkuja (a lá Muru) sekä pensaspapuja voikastikkeella (kastike myös Murun kirjasta)
Vasikankyljyksiä on nykyään ilahduttavan usein kaupoissa. Klassinen saltimbocca alla romana tehdään vasikanleikkeistä, päälle tulee parmankinkkua ja väliin sujahtaa salviaa
Rasvapoltin uuden lieteni tehdasrasvoista lauantaina ja sunnuntailounaaksi tein edellä mainittuja vasikankyljyksiä paitsi kokeillakseni uutta ruokalajia niin myös testatakseni, että eihän uuni enää käryä
K. y. t. ö. n. l. i. h. a. o. k. e. u. v. m. s. S. ä. p. P. ,. r. H. O. j. R. d. 7. 5. 0. g. -. 1. 2. (. ). 3. 4. /. L. f. T. E. M. J. b. g -. k g. d l. t l
L. u. p. a. s. i. n. v. m. e. k. r. t. o. y. ö. H. h. ä. f. l. P. c. j. R. O. S. C. I. U. T. N. K. Ä. Y. V. A. F. E. 1. 8. 0. M. d. ,. 5. 4. 2. /. -. b. 3. d l
Itsenäisyyspäivän ruoka muodostui täysin kaupasta löytyneiden vasikan ulkofileepihvien ympärille. Itsenäisyyspäivä tuli ja meni meillä ilman suurempia juhlallisuuksia
Jos paistat pihvit pannulla, käytä valurautapannua. Kuumenna pannu ja oliiviöljy kunnolla kuumaksi. Paista pihviä 3 minuuttia, käännä ja paista sama aika toiselta puolen
– 3dl lihalientä tai vettä ja vasikan fondia. 3dl lihalientä tai vettä ja vasikan fondia. Stockan Hulluilta päiviltä tuli lunastettua synntärilahja, eli Swiss diamondin 28″ paistokasari lasikannella
Perinteisesti sofrito tehdään vasikanpaistista (jolloin kypsennysaika on lyhempi), mutta omat suosikkisofritoni on tehty naudasta, jonka paistia on myös helpompi löytää mistä tahansa kulmakaupastakin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.