Rauta on erittäin tärkeä mineraali naisille läpi elämän (miehillä totta kai myös, mutta naisilla kuukautiskierto, raskaudet, imetys ym lisäävät raudan tarvetta)
Mulla on ollut viime aikoina pari projektia. Projekti A) parveke kuntoon ja B) syö enemmän papuja. Mustapavut on ihan älyttömän proteiini- ja kuitupitoisia, ja lisäksi niissä on runsaasti rautaa, magnesiumia ja kaliumia
Kuinka monen mielestä lapsuuden leivonnassa oli parasta se, kun sai syödä raakaa taikinaa. Mä ainakin rupesin usein leipomaan ihan vaan siksi, että sain maistella taikinaa - taikinahan oli usein jopa paljon parempaa kuin uunista tullut valmis leivonnainen
Pinaattinen pastakastike maistuu herkulliselta. Pinaatti on kaunis kasvis, jonka tummanvihreät lehdet houkuttelevat shoppailijaa valitsemaan pinaattirasian ostoskorin täytteeksi
Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa. Meidän kotona syödään usein kasvisruokaa, mutta jostain syystä yksi kasvisruoka-aikojeni lempiruoista oli unohtunut jo toviksi ruokalistalta
Smoothiet olivat jossain vaiheessa aamupalasuosikkeja ja niitä tulikin surauteltua harva se päivä. Viime syksynä innostus kuitenkin laantui ja vähään aikaan niitä ei tullut tehtyä ollenkaan
Suklaamousse on äidin herkkua. Sitä äiti haluaa aina jälkkäriksi kun tulee meille syömään. Suklaamoussessa on muutama tekovaihe jos se oikein haluaa tehdä, mutta vaikea se ei missään tapauksessa ole
Mä olen viime aikoina yritättänyt löytää hyviä vaihtoehtoja välipaloille ja olen törmännyt lukuisiin resepteihin, joissa chia-siemenet näyttelevät pääosaa
Palaan blogini ääreen pitkän tauon jälkeen. Tauon syynä oli puhtaasti ajan ja inspiraation puute. Kun tekee pääasiassa kirjoittamista 7 tuntia päivässä työkseen, ei sitä jostain kumman syystä halua jatkaa enää vapaa-ajalla
Perjantain kunniaksi mun on pakko tulla jakamaan teille tämä helppookin helpompi kvinoaraakasuklaan ohje, joka on maultaan kuin riisisuklaata, paitsi 10 kertaa parempaa
Vanhemmillani on heidän pihallaan kasvihuone, josta he ovat kantaneet yrttejä, herneitä, tomaatteja, kurpitsoja, porkkanoita, avomaankurkkuja, chilejä sekä punajuuria keittiöönsä pitkin kesää
Mä olen leiponut viime aikoina varsin vähän mitään makeaa. Parin kuluneen päivän aikana on perheen miehet taas huhuilleet, että jotain hyväskää tarttis nyt saada
Täytekakkujen ja raakakakkujen sijaan tekaisin äitienpäivää ajatellen uunissa paistetun gluteenittoman ja vegaaneille soveltuvan mansikkaisen chia-kakun jonka maku on varsin pehmeä ja täyteläinen
Pitkän odotuksen jälkeen onnistuin tänään löytämään muutaman paketin kohua herättänyttä nyhtökauraa. Ulkonäöltää se muistuttaa nimensä mukaisesti nyhtöpossua, vaikka raaka-aineet ovat täysin kasvikunnan tuotteita
Muutaman kerran olen unohtanut ottaa mungpavut likoamaan yön yli. Eilen illalla sen muistin. Tosin olin jo makuuhuoneessa, kun muistin asian ja kävin laittamassa pavut likoamaan
Hei hei. Huomenna on tämän vuoden viimeinen päivä. Mitä kuuluu sinun uudenvuoden suunnitelmiisi. Vuosi sitten blogia aloitellessani kerroin kuinka meillä on joka vuotinen ruokaperinne ystävien kera, valitsemme siis maan tai ruoka-aineen ja valmistamme uudenvuodenaaton aterian sen ympärille
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.