Olen tutustunut lehtikaaliinhiljattain. Olen etsiskellyt sitä kaupoista lähinnä tietenkin isommista marketeista ja sitä on saatavilla hyvin rajoitetusti
Lehtikaalin pakastaminen on helppoa ja nopeaa. Lehtikaalin voi pakastaa tilaa säästävästi. Ostin viime REKOsta herkullista Lohenojan luomutilan lehtikaalta ja omalta kasvimaaltakin riitti jo satoa korjattavaksi asti
Itsekin kokeilin tehdä lehtikaalisipsejä, ja ihan hyviähän nuo olivat, mutta pakko on silti myöntää ettei perinteisiä poimutettujaperunalastuja hevillä voiteta
Lehtikaali paranee vaan ja pukkaa kovasti uutta lehteä. Tilusten satokausi jatkuu vaan. Lehtikaalia meillä näkyy tätä nykyä tietystä syystä vähän joka ruoassa, joten kun bongasin HS
Jutun yli kaksi vuotta kestänyt suosio kertoo siitä, että uudelleen löydetty lehtikaali on saanut sijan suomalaisten ruokapöydissä – luetuimpien juttujen top kympissä oli kaksi muutakin lehtikaaliin liittyvää juttua
Viimeaikoina on kohistu lehtikaalin erinomaisuudesta jo pitkään. Päivät ovat vielä valoisia ja lämpimiäkin ja kun illan tullen hämärä hiipii nurkkiin on aika sytyttää kynttilät ja nauttia lasillinen kuohuvaa
Kourallinen lehtikaalia4 kynttä valkosipulia1 paprika100 g purjoa50 g koskenlaskija sulatejuustoa350 g kypsää hanhenlihaa (myös broileri tai kalkkuna sopii)½ tl viherpippuria1 rkl öljyäleikkaa kasvikest sopivankokoisiksi, ja paista niitä hetki pannulla öljyssäsekoita joukkoon kuutioitu liha ja juustoanna juuston sulaa, ja kiehauta mausta tarjoile pastan kanssa 4 kynttä valkosipulia
Lehtikaali on etenkin Tanskassa ja Saksassa suosittu possun ja ankan kanssa tarjoiltava lisuke. Etelä-Ruotsissa lehtikaalia käytetään lisukkeena joulukinkulle
Raakana lehtikaalin lehdet ovat hiukan kitkerää ja hampaille työlästä tavaraa. Kaikkein yksinkertaisinta on käyttää vähän suolaa ja sitruunamehua, joiden avustuksella lehdet pehmentyvät
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.