Olen jo pidemmän aikaa halunnut kokkailla vuohenjuusto-punajuurivuokaa, jonka mausta olen kuullut ylistäviä sanoja niin töissä kuin kavereidenkin keskuudessa
Kokosin tammenlehtisalaatin, rukolan, sipulin, auringonkukansiemenet sekä vuohenjuuston lautaselle ja kun punajuuret olivat kypsyneet nostelin punajuuret salattipedille
– Punajuuri on edullinen, perinteinen syksyinen raaka-aine, mutta sitä käytetään turhan vähän. Punajuureen yhdistetään tällä kertaa vuohenjuustoa sekä paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä
Viimeisenä lisää murennettu vuohenjuusto ja anna sulata sen kastikkeeseen. Sekoita isossa kulhossa öljy, timjamin ja oreganon lehdet, suola ja pippurisekoitus
Viime viikon Hesarin ruokatorstaissa oli punajuuri-vuohenjuustosalaatin ohje. Sitä piti heti kokeilla, punajuurta on tullut syötyä enemmänkin viime aikoina (edellisessä postauksessa samoja raaka-aineita käytettiin ravioleihin)
Paloittele joka tapauksessa vuohenjuusto ja hienonna rucola. Provencen lomareissusta on kulunut aikaa jo pari kuukautta, joten on korkea aika palata matkan tunnelmiin ruoan merkeissä
Kuullota punajuuria hetki ja lisää joukkoon hunaja ja balsamikastike. Karamellisoidut punajuuret ja lampaanmaidosta valmistettu fetajuusto ovat ihana yhdistelmä
Kaada kuuma vesi isoonleivontakulhoon, vaivaa jauhot sekaan. vuohenjuustoa (paloittele). Taikinan pitää olla joustavaa mutta vielä tahmeaa, niin että se tarttuu sormiin muttei ole mahdotonta saada taikinaa pois sormista
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.