Viidestoista päivä. Kaakkois-Aasian keittiötä teoriassa.
Gastrodontti makujen viidakossa
Gastrodontti makujen viidakossa
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • Inkivääri
  • Valkosipuli
  • 2000 eaa Suomessa valkosipulia on kasvatettu jo viikinkiajalla, mutta 1800
  • Chili
  • 9000 vuotta sitten
  • 6000 vuotta sitten nykyisen Equadorin nurkilla
  • Sitruunaruoho
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tl chilimurskaa
  • (tai 1 vihreä chili murskattuna)
  • 4 rkl sokeria
  • 4 rkl limettimehua
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 2-3 rkl vettä
  • 1 rkl korianterin siemeniä murskattuina
  • 1 tl jeeraa jauhettuna
  • 1 tl kokonaista mustapippuria murskattuna
  • 2 tl kalakastiketta
  • 3 rkl kookoskermaa
  • Thaimaalainen keltacurry
  • 2 salottisipulia silputtuna
  • 1 tuore sitruunaruohon varsi tai 3rkl valmista sitruunaruohotahnaa.
  • 1-2 keltaista chiliä tai korvaa 1tl:lla kuivattua chilimurskaa
  • 1/2 to 1 stalk lemongrass, minced, OR 2-3 Tbsp. frozen prepared lemongrass (available at Asian stores)
  • 5 cm galangalia tai inkivääriä siivutettuna
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 1 tl jauhettua jeeraa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl jeeraa kokonaisena
  • 1/4 tl kanelia
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1/2 tl katkaraputahnaa etnisestä kaupasta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/3 tl valkopippuria
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 rkl ketsuppia tai 1rkl tomaattipyrettä + 1tl sokeria
  • 3 rkl kookoskermaa. Sen verran ettei blenderi hyydy.
  • Pad Thai. Kasvisversion saat kun jätät katkaravut pois.
  • 225 g leveitä riisinuudeleita
  • 2 kevätsipulia
  • 2 tuoretta punaista chiliä
  • 2 kananmunaa
  • 115 g pavunversoja
  • 1 limetti
  •  
  • Valmistelu

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.