Kylminä vuodenaikoina leivon huomattavasti enemmän – tällä kertaa paahtoleipää, jonka halusin trendien mukaan olevan vegaaninen ja ruisleivän nimeen rukiita sisältävä
-Vaikka ei katkera ipa niin ehkä hedelmämehuinen johonkin pullavaan leipään. liian tasapaksu sisus. Kerran tein leipää jossa käytin olutta ja kassillisesta bisseä valitsin jostain syystä juuri sen perinteisen talousoluen, huono valinta
00 2 köyhää ritaria pullavasta, vanilijajätskiä, mansikkahilloa. Ravitsemus ja siihen liittyvät kysymykset ovat luonnollisesti yksi kuuma keskustelunaihe työssäni
Viime aikoina makuni on kuitenkin kääntynyt pullavan briossin suuntaan. Jos pubin ovella on tällainen kyltti, niin eiköhän meikäläinen ole ensimmäisenä änkeämässä sisään
Suuri osa teollisesti valmistetuista leivistä on tehty valkaistuista jauhoista, jolloin leivästä kyllä tulee pullavaa ja pehmeää, muttei kovinkaan ravintotiheää saatikka kuiturikasta
Hyvä rakenne ja silti pullava pohja indikoi minulle korkeaa laatua. Sattui niin, että minulla ja Puolihalvaantunut kokki -blogin Juholla oli vapaapäivä samaan aikaan
Pullavan pehmeä foccacia oli kyllä hyvää ja oliivikastikkeesta löytyi selkeästi makua. Uusia ravintoloita ilmestyy Helsingin ravintolakartalle tiuhaan tahtiin, eikä kaikkiin ennätä aivan avauksessa
Pullavan pohjan päälle on kasattu esimerkiksi tomaatti-sipuli-valkosipulimurska-kinkku-salami-fetajuusto-aurajuusto-tonnikala-katkarapu-jalopeno-oliivitäyte, kuten eräs kuoma Naamakirjassa vinkkasi
Mitä tahansa teimmekään väärin, keittokirjasta löytynyt ruotsalaisen hiivataikinan ohje osoittautui niin mainion pehmeän pullavaksi taikinaksi että lopputulos oli ”wiener-leivän kaltaisena leivonnaisena” vallan herkku
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.