Tokihan kaappi on täynnä erilaisia sokereita ja suklaita. 100-125 g tummaa suklaata/ suklaata. Tytär lainasi muutama viime viikolla kirjastosta leivontakirjan ( ihan kuin niitä ei kaapista jo löytyisi
Ehkä sitten jatkopyhiksi, kun on kaappi vähän tyhjempi. Testasin eilen paistetun kampelan ja uunijuuresten kanssa salaattia, jonka eri muotoja on näkynyt paljon joululehdissä ja -kirjoissa
Kaappi pursu ruisjauhoista niin sain ajatuksen käyttää sitä tähän leipään. Vaikka leipominen on kivaa ja makeiset onnistuvat lähes aina, leipä on kuitenkin yksi sellaisista asioista joka ei onnistu ikinä
Meillä on “syödään kaapit ja pakastin tyhjiksi” viikot meneillään joten siitä saikin hyvän syyn tyhjentää kaappi siitä yhdestä ylimääräisestä voitaikinapaketista sekä äidiltä saadusta kirsikkahillopurkista
Itseasiassa viinihuoneen takaseinällä sijaitseva kaappi sopisi aivan täydellisesti kotiini. Vain ravintolamyynnistä löytyvä Champagne Aspasie Brut carte Blanche (15 €/lasi) oli meille kaikille entuudestaan tuntematon. Maku jäännössokerista (7,5 g/l) huolimatta kuivahko, hyvin hedelmäinen, raikas ja puhdas. Tarjoilija esittelikin meille peräti kolmea eri vaihtoehtoa, joista sitten yhteisesti päädyimme valitsemaan italialaisen Piero Gatti Brachetton, Piemontesta (7,00€/6cl)
Niinpä se onkin ollut mitä loistavin kouluruoka jo 40–50-luvun taitteesta. Monissa 40–50-luvun kouluruokaa koskevissa muistikuvissa esiintyy. 50-luvun. about 500–600 g (1–1 1/2 lbs) white cabbage. the 40's and early 50's the food seems to have been mostly gruel and porridge. many recollections about the school meals in the 40's and 50's it is brought up that. In the end of 50's Finland little by little started to rise from the. 50-luvun kouluruokaa koskevissa muistikuvissa esiintyy. 1 1/2 l
Yläkertaremontti on pakko aloittaa portaista, koska kuten kuvista näette, tämänhetkinen porraskaappi on äärimmäisen ahdas ja sitä myöten hyvin epäkäytännöllinen
Kurkistin aamulla jääkaappiin ja se näytti tavallista tyhjemmältä. Yleensä kaappi on niin tupaten täynnä, etteivät sinne muodostuvat unohduksen saarekkeet ole mikään ihme
" Ainakin tänään meni tuonne ykkösvaihtoehdon puolelle, sillä kaappi oli melko tyhjä, kauppaan ei oikein keriinnyt, nälkäkin oli ja sitäpaisi Iso-hoo oli himoinnut vanhemmiltani viime viikolla saamastani hirvenlihasäilykkeestä tehtyä nötköttisoppaa siitä lähtien kun sai tietää mitä tuo etiketitön säilykepurkki sisälsi
Jääkaapin yläpuolella oleva kaappi tai vaikka uunikin käy. Päästäänpä tänäänkin puistoon leikkimään125 g kuivattuja hedelmiä, aprikooseja, rusinoita tai viikunoita1/4 dl hunajaa1/4 dl sokeria2 1/2 dl haaleaa vettä, noin 35 asteistaLaita hunaja, sokeri ja vesi lasipurkkiin. 1/4 dl hunajaa. 1/4 dl sokeria. 2 1/2 dl haaleaa vettä, noin 35 asteista
Mansikat maustumassaEnnen vanhaan minulla oli kaappi täynnä erimakuisia hedelmäcocktailia pohjaksi, marja- ja hedelmä hyytelöitä sekä erimakuisia vaniljakastikkeita jauhemuodossa tähän tarkoitukseen, jotta voisin ilman varoitusaikaa valmistaa herkullista Trifleä, ja joskus aikoinaan kun löysin kaapista melkein kymmenen vuotta vanhaa hyytelöä, hyytelöä jota siis oli muuttanut mukanani aika monta kertaa kysyin itseltäni miksen itse valmistaisi Trifleä alusta loppuun asti itse
suolaiseen piirakkaan tein itse pohjan mutta marjapiirakkaan olin varannut pakkaseen sunnuntain valmispohjan olin säästänyt sitä viikonlopuksi koska meiden piti mennä mummolaan kylään ja olisin leiponut nopiaan piiraan mutta meno peruuntui ja nyt on kaappi täynnä piirakkaa
(Lisää manteliuute/liköökri jos käytät sitä. Viimeksi mainituista tunnetuin on ehkä Solomon and Sheba, jossa 50-luvun tähdet Yul Brynner ja Gina Lollobrigida silmäilevät toisiaan kiihkeästi. (1/4 tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.