Gluteenittomien piparien teko onnistuu helposti kotona. Taikina valmistetaan samalla tavalla kuin normi piparitaikina, mutta vehnäjauhot korvataan esim
Kuvissa näkyvä Dansk Kobenstyle -merkin pikkuinen kasari on lainattu kuvaan Cilla’sista, josta olen poiminut muutamia suosikkejani adventtikalenterin kuviin
En tiedä, onko pipareitten onnistumisen salaisuus juuri tuossa Sunnuntai-Jytteseoksessa, mutta veikkaan, että näin on, sillä olen seurannut sivusta useita gluteenittomia piparkakkukokeiluja eikä niistä mikään ole onnistunut
Marja-pähkinäsuklaaAdventtikalenterin neljäs luukku – FudgeAdventtikalenterin toinen luukku – OmenaglögiAdventtikalenterin neljäs luukku – juustokeksitAdventtikalenterin kolmas luukku – Taatelikakku
Ohjeesta tulee noin 40-50 piparia hieman koosta riippuen. Paista 225 asteessa noin 6-7 minuuttia. Taikina on todella helppoa käsitellä, kunhan muistaa vain laittaa pöydälle sopivasti jauhoja ennen kaulintaa
Ohjeesta tulee noin 40-50 piparia hieman koosta riippuen. Paista 225 asteessa noin 6-7 minuuttia. Taikina on todella helppoa käsitellä, kunhan muistaa vain laittaa pöydälle sopivasti jauhoja ennen kaulintaa
Ensi kerralla ehkä osaan jo leipoa gluteenittomatpiparkakut hieman paremmin. Leivo taikinasta pipareita ja paista niitä 175-asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia, kunnes ne ovat väriltään vaaleanruskeita
Kolmen sukupolven leivontaprojektissa syntyi läjä mahtavan mureita ja herkullisia piparkakkuja. Taikinaa syötiin jo siinä määrin, että vain ihmeen kautta osa päätyi valmiiksi leivonnaisiksi asti
Sekoita jauhot rasva-mauste -seokseen huolellisesti. 2 rkl hunajaa tai agave-siirappia. Vihdoin sain aikaiseksi käännettyä aivonystyräni joulumoodiin ja tehtyä jotain oikein perinteisen jouluista
Nyt kuitenkin, kun olen sairastanut jo useamman viikon, ja haju- sekä makuaistit ovat tipotiessään, teki mieli jotain voimakkaamman makuista, josta saattaisin edes jotain maistaa
Gluteenittomatsämpylät10-15 sämpylää5 dl vettä1 rkl psylliumia25 g hiivaa1 tl suolaa1 dl öljyä2 dl tattarijauhoja5 dl gluteenitonta jauhoseostaMittaa kädenlämpöisen veden joukkoon psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia. fi) 10-15 sämpylää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.