KatkarapupiirakkaKs. Varoitus, tämä piirakka häviää hetkessä. piirakkapohjan ohjetäyte1 tlk kermaviiliä200 g kuorittuja katkarapuja3 munaatilliäsitruunapippuria2 dl juustoraastetta (tästä puolet ripotellen piirakan päälle)Sekoita muut täytteen aineet, mutta jätä puolet juustoraasteesta
Yksi makumatkailun tärkeimmistä elementeistä, ehkäpä se koko touhun kivijalka, ovat muistot. Kokemukset yhteisistä aterioista, onnistumiset ja epäonnistumiset, nopeistakin mielijohteista syntyneet yllätykset ja pitkään suunnitellut tarkoin harkitut kokonaisuudet
Tässä siis "salainen" katkarapupiirakkani ohje. Meillä kaikilla kotikokeilla on varmasti jokin oma bravuuri tai salainen suosikkiresepti, johon voi aina luottaa oli tilanne mikä tahansa
Maanantain jälkkärinä toimi anopin versio paistamattomasta juustokauksta, Herra J toivoo aina et tekisin tätä, mut en oo tainnu kertaakaan tehdä, joten kai sitä pitää joskus kokeilla itekkin
Piirakan täyte perustuu ranskalaisen quiche lorraine -kinkku-juustopiirakan reseptiin, mutta olen tehnyt tällä samalla ohjeella myös katkarapupiirakkaa sekä kasvispiirakkaa, johon laitoin kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia
) ja ensimmäisestä yritelmästä ei tullutkaan niin hyvä kuin anopin pannukakusta. Pehmeä, miedon kookoksinen, paksu, maukas, banaanin paloja sisältävä pannukakku ja vadelmajäätelöä, ihanaa
Parasta kuitenkin oli anopin tekemä possu-hirvipata ja koska meidänkin pakastimesta vielä hirvenlihaa löytyy, ei tämän viikonlopun ruokaa tarvinnut kauaa miettiä
Eilen oli tarkoitus tehdä iltapalaksi kebablastuilla täytetty nyhtöleipä, mutta anopin ruokapatojen jäljiltä väki oli niin kylläistä, ettei sitä olisi kukaan syönyt
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.