Vaivaamaton, maukas ja rapeakuorinen pataleipä valmistuu helposti viikonlopun aamiaispöytään. Rakastan juuri uunista tulleen leivän tuoksua, enkä malttaisi odottaa että leipä jäähtyy hieman ja pääsee leikkaamaan ekat siivut
Lämmin suklainen mutakakku ja kylmä jäätelö on mielestäni paras pari, mutta kun pakastimessa ei nyt ollut jäätelöä, niin vatkasin sille kaveriksi kermavaahtoa ja otin pakkasesta kotimaisia vadelmia annosta raikastamaan
Ohje on simppeli ja super helppo. Jos minun pitäisi nimetä yksi leivonnainen, joka kuvastaa lapsuuttani ja joka on minulle muita tärkeämpi, olisi se ehdottomasti äidin leipoma raparperipiirakka
Halusin tehdä pitkästä aikaa jotain helppoaja herkullista, mutta sokeritonta jälkkäriä. Banaanileipä-reseptejä onmonia internetti pullollaan ja tämä ehkä eroaa muista yksinkertaisuudellaan ja sillä ettei tähän ole lisätty sokeria lainkaan
Helppo herkku, johon voi hukuttaa vaikka pakastimen kätköihin jääneitä marjoja. Piirakan pohjataikinaonkin jo tuttu blogista löytyvän mehevän omenapiirakan ohjeesta, mutta laitanpa sen uudestaan hieman muokattuna tänne, tällä kertaa marjoilla maustettuna ja pellillä paistettuna
vaivaamatonja löysästä taikinasta valmistettu leipä leviäisi pitkin. Taikina onhelppo tehdä eikä sitä tarvitse, eikä saakkaan, vaivata vaan ainekset vaan sekoitetaan pikaisesti keskenään
Toisaalta eräs kanssasyöjä piti pohjasta juuri tuon takia, joten makuasia taas tämäkin. Käytin kakkuun kaupan valmiita piparkakkuja, mutta tämähän on oikein hyvä ohje myös joulun jälkeiseen aikaan, mikäli haluaa hukata loput piparkakut johonkinhelppoonja hyvään
Laita kulhoon sipulit, kanttarellit, kerma, rikotut kananmunat, suola ja pippuri. Sulata taikina (itse sulatin aiemmin vesialtaassa lämpimässä vedessä vielä avaamattomassa pussissa, mutta nykyään pusseissa tuppaa olemaan reikiä, joten olen vaihtanut tuntiin huoneenlämmössä tai mikronsulatustehoon)
M. i. n. u. o. l. t. a. r. k. s. e. y. ä. h. p. v. j. R. m. ,. (. -. ). ö. J. T. d. O. D. E. L. A. H. P. N. K. U. S. I. 6. 2. 4. g. 1. 7. 5. 3. 0. X. c. d l. t l
Vähähiilihydraattiset leivonta yritelmät jatkuvat. Kakku on parhaimmillaan vasta päivän tai parin päästä kun se on kunnolla tasaantunut, mutta erittäin maistuvaa vaikka heti
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.