Blinit ja pelmenit pöytäpeli-illan ruokana
Kuopion kotikeittiö
Kuopion kotikeittiö
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 8 hengelle
  • 5 dl haaleaa maitoa
  • 10 gr hiivaa
  • 3 dl tattarijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 keltuaista 2 valkuaista (vatkataan ja lisätään ennen paistoa)
  • Taikina annetaan kohota ainakin puoli tuntia liinan alla.
  • Paistoin lettupannulla blinit, pannulle laitoin oliiviöljyä.Blinit tein jo aamupäivällä ja lämmitin uunissa ennen tarjoilua.
  • Blinien päälle sulaa voita ennen ruokailua.
  • Pelmenit
  •  
  • - tein ensin taikinan
  • 1 dl vettä
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 muna 1 tl suolaa
  •  
  • - täyte
  • 300 gr jauhelihaa
  • 1 sipuli pippuria (valko- ja musta)
  • suolaa
  • persiljasilppua kuivana
  •  
  • - keitinliemi
  • 2 l vettä
  • 1 lihaliemi
  • 8 kpl maustepippuria
  • laakerinlehti

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.