250 g
sieniä paloiteltuna sekä iso kourallinen kuivattuja sieniä (itse laitan 200g siitakesieniä ja 200g herkkusieniä paloiteltuna tai 300g portobelloja paloiteltuna ja kourallinen kuivattuja kantarelleja/suppilovahveroita)
Revi lihapala kappaleiksi kahden haarukan avulla, pyörittele Bloody Mary -seos lihan joukkoon (heitä yrttinippu roskiin) ja tarjoile pata sitten piparjuuri-perunasoseen ja lehtikaalin kera
Tämä fenkolirisottoresepti löytyi Jamie Oliver Italiassa -kirjasta, jota ikävä kyllä en ole millään ilveellä löytänyt omakseni suomenkielisenä opuksena, vaan joudun sitä lainailemaan kirjastosta
En tiedä mikä minut saa aina kokeilemaan Jamien aasialaisia reseptejä, vaikka yhä uudelleen totean, ettei niiden makumaailman balanssi ole lähelläkään autenttista
Ehkäpä tässä ruuassa kuumennusaika on kuitenkin niin lyhyt ettei avocado varsinaisesti uunissa kypsy ja muuta makuaan, sillä itse en ole kitkeryyttä maussa huomannut - päinvastoin kypsä (siis jo ostettaessa kypsä, ei kypsennetty), lämmin avocado on herkkua cheddarin ja kerman kera
Käytin reseptiin Jamien pastataikinaohjeen sijasta omaa ohjettamme jolla pasta on aina onnistunut. Lisäksi puolitin Jamien reseptin (noin niinkuin suurinpiirtein, eli jos Jamie puhuu reilusta kourallisesta juustoraastetta, minun pikkuinen kourani on varmastikin noin puolet siitä, eikö
tuoreen timjaminipun lehdet. Liha kuin liha sopii grillattavaksi, mutta erilaiset lihat vaativat erilaisen kohtelun grillissä, jottei pinta pala ja liha jää raa'aksi sisältä
Murjo mausteet huhmareessa ja levitä leikkuulaudalle. Pese jaharjaa pikkupunajuuret. Leikkaa pois päät, mutta jätä kuoret (itse kuorin ja lohkon isot punajuuret valmiiksi)
muutaman timjaminoksan lehdet. Kuinka ollakaan, resepti on JamieOliverin käsialaa. Metsämiesten kalenterit eivät tuntuneet millään synkkaavan ja kun viimein päivämäärä saatiin sovittua, tyttömme sairastui ja illallinen jouduttiin perumaan
Ripottele timjaminlehdet broilerille ja hiero kaikki maut broilerin nahkaan. Pitkällisen selailun ja kuolailun jälkeen oli aika korkata Jamie's Great Britain -kirja
muutaman tuoreen timjamin oksan lehdet. merisuolaa javastajauhettua mustapippuria. Kuumenna laakea kattila, lorauta siihen öljyä ja tipauta nokare voita ja kun kattilassa kuuluu lempeää sihinää, lisää rasvaan valkosipuli- ja purjoviipaleet jatimjaminlehdet
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria. Valitse mahdollisimman pieni uunivuoka, jotta kalarullat eivät pääse avautumaan, ja laita vuoka uuniin kuumenemaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.