Etsin netistä uudenlaisia lihapadan ohjeita ja törmäsin Kauhaa ja rakkautta -blogin sivuilla tällaiseen marokkolaistyyliseen lammaspataan, johon laitetaan kokonaisia viikunoita ja se tarjoillaan couscousin kanssa
-. -. -. -. -. -. V. i. k. o. n. l. p. u. e. m. y. t. ö. s. ä. h. a. S. r. A. v. ,. E. d. j. P. K. M. J. f. O. L. ). T. C. I. H. Y. R. N. 2. g. 3. 6. 4. 5. (. 1. 0. 7. c. k g. d l
Eli lammas-tajine näin Tampereeksi. Tajine tai tagine on pohjois-afrikassa käytettävä kartion mallinen saviastia, missä sikäläisiä pataruokia valmistetaan
Kävin hiljan työväenopiston monipuolinen karitsanliha -kurssin, jolla tein tätä ihanaa lammaspataa. Liha murenee ihanasti ajan kanssa, joten saimme päivälliseksi mahtavaa intialaista lammaspataa
Dopff-Irion Pinot Noir Rosé, Ranska. Herkullinen kevennetty lasagne (6-8 hlölle). Suosittuja ja aromaattisia herkkuruokia on helppo keventää korvaamalla suuri osa aineksista juureksilla ja vihanneksilla
Teimme pääruuaksi lammaspataa ja sen lisukkeeksi munakoiso-kesäkurpitsavuokaa ja sahramiriisiä. Hän kovasti myös painotti meille joka käänteessä, että raaka-aineet, kuten ruusuvesi, on syytä ostaa nimenomaan persialaisista kaupoista, eikä esimerkiksi turkkilaisista
Tee nosto- ja kääntökierros kolme kertaa. Pizzojen moninaiset raaka-aineet sekä vivahteikkuus mahdollistavat maistella niitä valko- ja punaviinien kanssa, mutta salamipizzalle vaikkapa Shiraz, Cabernet Sauvignon, Zinfandel tai Merlot
Käytetyn lihan tulee olla tarpeeksi rasvaista (resepteissä lisätään yleensä massaan silavaa, mutta possunkylkeä- ja niskaa käytettäessä ruhonosa on yleensä tarpeeksi rasvaista jo itsessään)
Burgundya, Beaujolaisia, Cotes du Rhonea tai Chiantia. Tämä ohje on mukailtu Julia Childin ”Ranskalaisen keittiön salaisuudet” -keittokirjan reseptistä
Paikka, jossa ruuanlaitosta tulee taitolaji jo pelkästään siksi että käytettävissä on nihkeästi toimiva sähköuuni, arvaamattoman kuuma leivinuuni, muutama tylsä veitsi sekä epämääräinen Aristoteleen aikainen kattila-, kulho-, kilho- ja välinevalikoima
Etenkin intialaiset kasvisruoat ovat herkullisia ja mietin pitkään josko kokkaisin jotain paneer-ruokaa, mutta päädyinkin rohkeana kokeilemaan minulle uutta lammaspataa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.