Crepes Suzette eli appelsiiniohukaiset on pitkään ollut mielitekolistallani, mutta samalla kun ne ovat niiin hyviä ne ovat myös juuri sitä mitä ei saisi syödä
Suzette-kastike. Suzette-kastike. Loman jälkeen teki mieli jotain simppeliä ja helposti valmistuvaa. Päädyimme keittelemään sipulikeiton luotto-ohjeellamme
Hei taas tyypit. Tänään mä aloitin kunnon syyssiivouksen. -) Kyseessä ei kuitenkaan ole se perinteinen syyssiivous, jossa puunataan koti lattiasta kattoon - ei sentään
Crepes, tai krepit suomenkielellä, ovat alkujaan Ranskan Normadiasta tulevia ohuen ohuita rapeita ohukaisia, ja niiden kuuluisin version on Crepes Suzette, jotka ovat appelsiinillä maustettuja kreppejä
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Vatkaa yhteen ohukaisainekset ja laita turpoamaan jääkaappiin. 2. Silppua katkaravut karkeasti ja kääntele ne hollantilaiskastikkeen joukkoon tillisilpun kera
Pariisissa myytiin joka kulmassa crépesejä, eli vastaavia, kuin meidän letut. Taikina tosin näytti paljon paksummalta ja se näytti olevan myös aina jääkaappikylmää
Viikonlopun makeaksi jälkiruoaksi paistoin ohukaisia. Minulla ei ollut oikeata crepepannua mutta tavallisella paistinpannulla tuli oikein hyviä ohukaisia
Galette on oikeasti litteän muotoinen ranskalainen leivos jota tarjoillaan varsinkin loppiaisena, kolmen kuninkaan Galette, joka valmistetaan voitaikinasta ja täytetään manteleilla on ranskassa perinne ruokaa mutta myös Normandian ohukaisia, crêpes tai suomeksi kreppejä, jotka sisältävät tattarijauhoja, kutsutaan nimellä Galette
Krepit ovat ranskalaisia lettuja, jotka ovat ohuempia kuin perinteiset suomalaiset letut ja ne voidaan tarjota joko suolaisen tai makean täytteen kanssa
Portobello crêpes -annokseni sisälsi portobello-sieniä, avokaadoa, rukolaa, aurinkokuivattua tomaattia, kesäkurpitsaa ja se tarjottiin peston, tapenaden ja salaatin kanssa
Crêpessuzette eli appelsiiniletut, Ruoka. Appelsiinilla maustetut letut ja lämmin suklaakastike on lyömätön makupari, joka ei pahastu, vaikka seuraan lyöttäytyisi myös vaniljajäätelö
Sushiltsinat heitettiin alkuun, pääruoaksi valittiin poroa ja Crépes Suzettella kruunattiin ilta. Pikkuveli on keittiömestarina Turussa Ravintolalaiva Cindyn salongissa ()
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.