Pienen kesälomareissun jälkimainingeissa on ihanaa palata vielä hetkeksi lomatunnelmiin ja arkistoida muutama herkullinen ruokakokemus tänne blogiinkin
Restoran Ö. Goat cheese and spruce syrup (ash cookie) & Põltsamaa Kuldne 2005. Lähdimme O. n kanssa lokakuussa ensimmäistä kertaa ilman Pikkukokkia viikonlopuksi reissuun
Löysin mielestäni aivan ihanan kahvikakkuohjeen Kotilieden verkkosivuilta. Ohjeessa esiteltiin Kultarannan pumpulikakkua, joka oli tehty kokonaan perunajauhoista
Jee. Tällä kertaa nämä onnistuivat ja nyt tiedän mikä meni pieleen viimeksi. Silloin vatkasin mantelijauhe-tomusokeriseoksen valkuaisvaahtoon yleiskoneella eli aivan liian tehokkaasti, joten taikina löystyi liikaa ja pursotuskin oli hankalaa
Palasimme uuden vuoden ensimmäisenä sunnuntaina minilomalta isäni luota Tallinnasta. Sain tähän munakkaaseen kipinän isäni luota Tallinnasta viime viikolla
Meidän perheen ehdoton suosikkikakku jouluisin on Arabialainen maustekakku. Se on vain niin hyvää, että muita joulukakkuja ei ole kaivattu =P Niin ja tähän kakkuun ei kyllästy koskaan, niin hyvää se on
Tapasin reilu pari viikkoa sitten What´s cooking- tapahtumassa Koko suomi leipoo- ohjelmastakin tuttuja, ihastuttavia leipureita, joista palautui mieleeni heidän, ohjelmassa tekemiään leivonnaisia
Tänä keväänä on mango nostanut suosiotaan keittiössäni ja olenkin tehnyt vähän erilaisilla aineilla kokeillen mikä olisi tähän kakkuun paras yhdistelmä
Tänä syksynä olen saanut hyvän kantarellisaaliin. Päädyin kokeilemaan quiche-pohjaa kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet (Juuri se, mitä Julie kokkaa vuodessa läpi ihanassa ruokaelokuvassa Julie & Julia
Pizzaa hieman erilaisella lähestymistavalla vihreällä pohjalla. Resepti on vegaaninen ja gluteeniton. Vihreä pohja syntyy basilikan, pinaatin ja tofun yhdistelmästä ja koska se on itsessään niin maukas, ei täytteillä kannata liiaksi mässäillä, siksi siis muutama tuore laadukas täyte toimii parhaiten
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.