Ja lopputulos kyllä palkitsi väkertämisen. kootutselitykset ylempänä). Pekoni ja kana kun ovat eräs näistä kuuluisista match made in heaven -yhdistelmistä
Meillä sitä on tehty muutaman vuoden ajan kaikkiin juhliin - ja se maistuu aina yhtä hyvälle. Kakussa on paksu mansikkamoussetäyte, mansikkahilloa ja viipaloitua banaania välissä
Onneksi hyvistä ainesosista kootut raakaleivokset, kakut yms ovat sallittuja. Vihdoin pääsin tämän hullun työviikon jälkeen rentoutumaan ja pienen blogitauon jälkeen taas kirjoittelemaan
Joissain ruokablogeissa viime viikkoina vallinnut postaushiljaisuus on voitu laittaa sen piikkiin, että kirjoittaja on valmistellut blogiinsa joulukalenteria
Tee rintaluun kummallekin puolelle viilto ja leikkaa siipinivelen läpi, kunnes filee irtoaa. Irrota myös reidet ja paloittele pienemmiksi paloiksi kastiketta varten
Mausta kalkkunanrinta suolalla ja pippurilla. suolaa ja valkopippuria. Jatka paistamista uunissa 40 minuuttia, tai kunnes lihan sisälämpö on 77 astetta. Ota liha uunista, kääri alumiinifolioon ja anna vetäytyä 10-20 minuuttia ennen kuin se leikataan ohuiksi viipaleiksi
Syksy on tulossa joka taas tarkoittaa sitä, että kohta marja-aikakin on jo ohi. Päätin siis tulla Helsingistä kotivisiitille marjoja poimimaan ja luonnollisesti myös leipomaan
Lisää muna, mausteet ja sipuli. Lisää jauhelihaja sekoita, kunnes taikina on tasainen. Huuhtele leikkuulauta vedellä ja muotoile jauhelihataikinasta kahdella lusikalla tai puhtailla, kostutetuilla käsillä sopivan kokoisia lihapullia
Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle)
Tee useita parin sentin syvyisiä viiltoja terävällä veitsenkärjellä lihan päällyspuoleen. Nosta lihapala uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä
Yleensäkin kaikki luovuus tuntuu kasaantuvan niihin päiviin, kun makoilen kipeänä sängyn pohjalla. Taustalla saattaa nimittäin olla ajatus, että suklaata ilmestyisi naposteltavaksi useammin kuin kerran puolessa vuodessa
Paahda sokeri, porkkanat ja sipulit. Lisää punaviini, kuusenkerkkäsiirappi ja demi-glase kastikepohja. Keitä kokoon, siivilöi, lisää voi ja tarkista maku
Lähi-idän keittiö on uinut tiensä lähikauppojen valikoimiin ja lähipiirinikin sydämiin jopa siinä määrin, että esimerkiksi hummusta löytyy jokaiselta piknikiltämme ja tsatsiki on löytänyt kodin jopa joulupöydästä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.