Viikonloppu on kulunut enemmän ja vähemmän klesassa kuosissa ja kuumeillessa. Perjantain ostoslistaan ei tullut kuitenkaan lisättyä mitään makeaa herkkua, mutta illalla alkoi sokerihammas kolottaa
Oikeastaan tähän innosti erään fb-kaverin kommenttiliittyeneilen tekemääni muistiinpanoon, jossa peräänkuulutin hyvää kotiruokaa, joka kuuluu kaikille, etenkin lapsille
Tässäpä tulee pikaisesti jo jonkun viikon takainen resepti. Reseptistä kokkailtiin varmasti jonakin torstaina, koska tämä on tällainen tyhjän jääkaapin ruoka
Äidin ja poikasen mukavat päivät maaseudulla sen kun jatkuvat. Toissa yön tosin vietimme tätini luona, tämän sivukylän ulkopuolella, ”kirkolla”, kuten täällä päin tavataan sanoa
Vaikka se koneen hurautus on helppoa, näppärää ja sileää, niin käsin mortteloidussa pestossa on jotakin niin kauniin ruustiikkia, se ei ole niin tasaista, pinjansiemenet erottuvat eri kokoisina muruina eikä basilikaa ajeta laihaksi väriksi
Tykkään myös kun tutkimuksia luetaan sillä tarkkuustasolla kun niitä on tehty, eikä oiota mutkissa ja tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä lopputulostensuhteen
Pyörittele taikinasta pieniä palloja leivinpaperoidulle uunipellille (taikinasta saa hyvin tehtyä myös pötkön käsin tai leivinpaperin välissä ja leikattua sen paloihin, jotka sitten pyörittelee palloiksi)
Hienonna dominot monitoimikoneessa tai käsin. Kinderhän on suklaamunien kuningas, jossa on nerokkaalla tavalla yhdistetty maitosuklaata ja valkosuklaata yhdeksi herkulliseksi kokonaisuukseksi
Jos omistat monitoimikoneen, nyt on aika laittaa se töihin. Laita mozzarellapallot kulhoon, ripauta päälle oliiviöljyä, yrttisuolaa ja mustapippuria, sekoita käsin niin että öljyä ja mausteita on joka puolella
Sekoita hyvin sekaisin, vaihda tarvittaessa käsinvatkaukseen. Tuo kyseinen kakku on jäänyt mieleeni kummittelemaan ja nyt päätin kokeilla varioida sellaista itsekkin
Letut sisältää runsaasti proteiinia, kuten kananmunia, kaurahiutaleita ja maitorahkaa. - Jauha kaurahiutaleet jauhoksi sauvasekoittimella, tehosekoittimessa tai käsin morttelissa
Nämä pinaattitortillat on kyllä ehkä yksi upeimman värisistä ruuista, joita olen tehnyt. Tuore pinaatti värjäsi tortillataikinan heleän vihreäksi ja väri säilyi niissä kohtuullisesti paistamisenjälkeenkin
Huomasin alkuperäisen reseptin ja innoittajan Skinnytaste. Tämä on siitä hyvä ruoka, että voit paahtaa bataatteja enemmänkin valmiiksi tai paahtaa bataatin valmiiksi jo edellisenä päivänä, jolloin siitä saa nopean lounaan itselleen jos ajasta on pulaa
Viime aikoina on unet jääneet melko vähiin, koska ei vaan ole malttanut käyttää aikaa nukkumiseen. Ja viime yönä meidän talon päällä jylläs sellanen ukonilma, että en uskaltanut painaa silmiä kiinni
Kaada pohjataikina vuokaan ja painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Hieman terveellisempää mustikkapiirakkaa saa tällä Arleenan sanomat -blogista löytämälläni kauraisen mustikkapiirakan ohjeella
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.