10 tunniksi
10 tunnissa suklaa oli muuttunut valkoisesta blondin(minä en tuota blondi nimitystä tälle suklaalle keksinyt...) väriseksi,eikä hän koskaan ennen ollut nähnyt sen väristä suklaata.Vesihauteeseen
8 vuotta
he kokeilivat ja kokeilivat,kunnes he vihdoinkin onnistuivat ja näin syntyi Dulcey,Varlhonan uusi suklaa,ns. 4. suklaamaku
8 tunnin
jälkeen (tuo aika riitti minun suklaalleni) minullakin oli Dulceytä
2½ dl
granaattiomenasta puristettua mehua (tai valmista granaattiomenamehua,sokeritonta)
1 dl
vettä
2 rkl
granaattiomenasiirappia (joko valmista tai tämän ohjeen mukaan tehtyä)
Viime viikolla tapasimme sattumalta tunnin jälkeen supermarketissa,ja hän valitti minulle gluteenittomien leipien kalleutta ja sitä,että hän ei itse ollut onnistunut tekemään minkäänlaista hyvänmakuista tai tuntuista gluteenitonta leipää
M. e. i. l. ä. R. u. n. b. r. g. t. o. j. a. m. s. p. v. y. ö. h. ,. L. k. d. P. S. J. V. K. T. -. (. 6. ). 1. 0. ½. f. 3. /. 4. 2. Y. A. 7. 5. O. k p. d l. t l
I. s. t. u. i. m. e. y. ä. v. n. k. a. l. j. r. o. h. d. p. O. ,. -. K. ö. N. V. L. S. T. c. f. R. A. J. H. P. E. x. 3. 0. g. /. M. 1. (. ). 2. ) l. d l
Tällä reseptillä teet taatusti parhaat mokkapalat, sillä pohja jää ihanan kuohkeaksi ja pehmeäksi. Erona normaaleihin mokkapaloihin, jätin kaakaojauheen pois taikinasta, jolloin pohja jää kauniin vaaleaksi
J. o. k. i. n. a. s. t. e. y. l. ä. j. u. d. p. -. b. m. v. T. ö. r. h. ,. S. N. w. B. A. I. L. O. D. E. 7. 5. g. 2. f. /. 1. 4. 0. (. ). M. R. V. K. ". " l. d l. t l
Tällä reseptillä teet taatusti parhaat mokkapalat, sillä pohja jää ihanan kuohkeaksi ja pehmeäksi. Erona normaaleihin mokkapaloihin, jätin kaakaojauheen pois taikinasta, jolloin pohja jää kauniin vaaleaksi
Älyttömän hyvä drinkki, joka on sopivasti happamanraikas, hikkasen tulinenkin ja makeuttakin löytyy. Ohjeen löysin Suolaa jahunajaa-blogista, alkuperältään drinkki on Tomi Björkin Gaijin-keittokirjasta
Tauko päättyi tänään kunnon ylipitkään överitreeniin ja sen jälkeiseen saunamaratoniin. Tämän kombinaation jälkeen raahasin eufoorisen kroppani kauppaan, jaajattelin tiristää vielä lisää mielihyväfiiliksiä ilmoille yhdellä maailman parhaista ruuista
Joulukuun ensimmäisen päivän iltana nautin granaattiomenamehuun keittämääni glögiä kynttilänvalossa ja yritän ymmärtää, että joulu on todella jo reilun kolmen viikon kuluttua
T. i. l. a. s. n. t. k. e. w. y. M. -. c. u. r. ,. j. o. ö. d. m. ä. v. p. h. I. g. F. A. R. K. Ä. 3. 2. 1. (. ). 5. P. H. V. b. Y. /. L. 0. J. N. d l. t l. c m
En kuitenkaan tehnyt tästä leipää,vaan tämmösiä kiekkoja. 7,5 dl vehnäjauhoja1 pss kuivahiivaa3 rkl sokeria1 tl suolaa2,5 dl vettä50 g voita(1-2 rkl sinappia)150 g kinkkua1/2 prk Taco sauce(mild)-kastiketta(sis. )2 dl juustoraastetta-lämmitä vesi,voi (ja sinappi) 42 asteiseksi,sekoita joukkoon kuivat aineet ja vaivaa taikinaa jonkin aikaa-pienistä kinkku,raasta juusto-kaulitse taikinasta n. 15 cm leveää kaistaletta,minkä täytät(ensin kastike,sitten kinkku ja juusto)-rullaa kuten kääretorttu ja leikkaa n. 4 cm leveitä paloja,mitkä käännät ja vähän kädellä painamalla litistät-anna kohota vähän aikaa,voitele muna+vesi-seoksella(on helpompi levittää,kuin pelkkä muna) ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia 7,5 dl vehnäjauhoja
Pannacotta on italialainen jälkiruoka ja tarkoittaa sananmukaisesti "keitettyä kermaa". Olen kuullut sanottava, että jos mitään muuta jälkiruokareseptiä ei osaa, niin tämä ainakin kannattaa opetella ja vieläpä ihan ulkoakin
Harvoin tulee enää katastrofeja vastaan joita ei pystyisi pelastamaan. Pohjaa varten katsoin suuntaa-antavia mittasuhteita parista ohjeesta jotta rakenne on mieleinen, mutta pohjan aineet ja täyte on kyllä ihan omasta päästä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.