½ kiloa
silakkafileitä300g pekonia1 iso purjo tikuiksi leikattunaValkopippuria(suolaa oman maun mukaan, musta ei tartte kun pekoni on jo niin suolaista)2,5 dl kuohukermaa
Mummin kaalilaatikko. Tämä ohje on alunperin Hans Välimäen ihanasta keittokirjasta “Mummola” (Otava). Tuo on muuten aika ihana keittokirja – täynnä kaikkia kunnon suomalaisia perinteisiä herkkuja
Mummini oli oikea jauhopeukalo ja kahvikakkujen kuningatar. Tuunasin Mummin Maustekakusta juhlavamman version lisäämällä siihen kirsikoita, hedelmäsekoitusta ja mantelirouhetta
TÄYTETYT SILAKKARULLAT. Otsikosta olisi tullut mahtava,jos olisin kaikki täytteet siihen kirjannut. ) Tein pitkästä aikaa silakkarullia ja halusin kokeilla niihin vähän ''välimeren makuja'' eli laitoin täytteeksi aurinkokuivattua tomaattia ja grana panado juustoa raastettuna,(joku muukin juusto käy)mukaan myös tilliä ja juusto ruokakermaa
Moi. Raparperi on alkukesän herkku, josta saa tehtyä herkun jos toisenkin. Tämän reseptin olen perinyt mummiltani ja tähän reseptiin pätee sama sääntö kuin moneen muuhunkín
1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. 2. Kuullota sipulisilppu öljyssä pannulla. Lisää leipämuruset ja kuumenna edelleen, kunnes muruset ovat kevyesti paahtuneet
J. a. t. u. l. i. h. n. ä. p. r. e. k. s. v. d. o. T. j. m. ,. y. ". I. 7. Ä. M. E. D. L. 4. 1. /. 2. 3. 0. g. (. ). 9. S. V. Y. P. 8. -. a l. d l. t l. r k
Nosta silakkarullat purjohaudukkeen päälle ja kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.