-blogin isännöimään lokakuun ruokahaasteeseen, jonka aiheena on lohturuoka. Parhaimpina päivinä kirkas syysaurinko saa ruskan väreissä loistavat puut hehkumaan ja kirpeän kuulas syysilma puree poskipäitä
The first two months now have been quite busy, and I have eased up my everyday cooking by preparing different types of casserole dishes, that are quick and easy to heat up after a work day
Helppo omenahillo1 kg omenoita (valkea kuulas)1 dl vettä3 dl hillosokeriaMausteeksi valinnan mukaan 1 tl kanelia tai 1 tl vaniljasokeria tai puolikkaan limen mehu
Kesä meni pitkälti raaka- ja elävällä ravinnolla, mutta ilmojen kylmetessä moni havaitsee kaipaavansa jotakin hieman tuhdimpaa tai ainakin lämmittävää ruokaa
Tein ompuista myös omena-riisi uunipuuroa sekä onenaviinereitä. Kuiva-aineita täys ja ilomielin leivon säästäen rahaa ja tehden tilaa meidän mulle ja mun romuille aivan liian pieneen keittiöön
Sipatti is tasty and sturdy everyday food and it used to be very. "Itä-Suomessa sipattina tunnettu maitopohjainen kinkkukastike valmistetaan usein tavallisesta tai palvatusta kinkusta
Taskulampuille riitti käyttöä niin sauna- kuin vessapoluillakin. Heti mökille saavuttuamme saimme lasilliset Kir Royalia sekä alkupaloina tomaatti-vuohenjuusto- ja kesäkurpitsaleipäsiä
This early summer variety is high in fibre, proteins and minerals and low in glycemic index. Erityisesti Lähi-idässä käytetty muinaisvilja on ruokamaailman uusin villitys kvinoan jälkeen, jonka se kepittää esimerkiksi kuitupitoisuudessa
Resourceful, quickly made everyday food is now a hot topic in new cookbooks. Finnish TV chef and blogger Kira Åkerström-Kekkonen released her second cookbook, centered in easy, fast dishes
minerals such as calcium, iron, magnesium, potassium and zinc. ENG Today I had my first Buddha bowl, also referred to as glory or hippie bowls, or meal-sized bowls filled with simple pure food that is "enjoyed with deep gratitude
Valkea kuulas. Muistatte ehkä mascarpone-omenapiiraan. Valkea kuulas. Tämä on siis tismalleen sama piiras kuin mascarpone-omenapiiras, paitsi että mascarponetäyte on vaihdettu tuohon vaniljakiisseliin
Otin neuvot River Cottage Everyday kirjasta, ja juuren tekemiseen meni viikko. 50 g hiivaleipäjauhoja/vehnäjauhoja (vähän vajaa 1 dl)25 g graham-jauhoja (vähän vajaa ½ dl)25 g riihiruista (vähän vajaa ½ dl)lämmintä vettä sopivasti (ehkä n. 2-2½ dl)Mittaa jauhot kulhoon ja vatkaa vettä sopivasti joukkoon niin, että saat löysähkön vellin aikaiseksi. Anna juuren käydä vuorokausi, ja sen jälkeen lisää uudestaan50 g hiivaleipäjauhoja/vehnäjauhoja (vähän vajaa 1 dl)25 g graham-jauhoja (vähän vajaa ½ dl)25 g riihiruista (vähän vajaa ½ dl)lämmintä vettä sopivasti (ehkä n. 2-2½ dl)ja vatkaa taas hyvin. Ruokkiminen tehdään kerran vuorokaudessa siten, että otetaan puolet juuresta pois, ja lisätään taas50 g hiivaleipäjauhoja/vehnäjauhoja (vähän vajaa 1 dl)25 g graham-jauhoja (vähän vajaa ½ dl)25 g riihiruista (vähän vajaa ½ dl)lämmintä vettä sopivasti (ehkä n. 2-2½ dl)Tätä vaihetta toistetaan sitten Hugh. n ohjeen mukaan niin, että juuri saa käydä yhteensä 7-10 vrk. 1-1½ dl hyvin käyvää juurta250 g jauhoa (n. Luonnonhiivalla taikina nousee paljon hitaammin, eli taikinaa on hyvä kohottaa vähintään 6-8 tuntia. 2-2½ dl. 2-2½ dl. 2-2½ dl. 1-1½ dl
Vanha omenapuumme Valkea kuulas tuottaa satoa vuosittain vaihtelevalla menestyksellä. kilolle omenoita 1 dl vettä ja 1-3 dl sokeria (myös sitruunan tai kahdenkin mehun voi laittaa sekaan) riippuen siitä, pakastatko soseen vai laitatko sen kylmäsäilytykseen. Keitellään 10-20 minuuttia ja purkitetaan pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. 1-3 dl sokeria
voibroileria, daalia, naan-leipää, salaattia ja palak paneeria. Tämä ravintoloiden suosikkiresepti on syntynyt 1950-luvulla Moti Mahal -ravintolassa Delhissä. 600-800 g broileria ilman luita. Intialainen keittokirja, Carmella Panjabi (1997), Everyday Indian, Niru Gupta's (1995), wikipedia ja ruokablogi. 600-800 g broileria
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.