Täällä vieraileva veljeni tarjosi minulle viime viikolla lounaan,ja ravintolan lounaaseen kuuluu pieni kippo marinoituakurkkuaja tofua,joka oli hyvää ja jota söin samalla kun mietimme mitä tilaisimme
Olimme muutaman päivän poissa kotoa, jonka ajaksi jätimme paahtopaistin marinoitumaan. Valmistimme myös uunijuureksia, joita teimme viimeksi myös ankan kanssa (Ankankoivet, uunijuurekset ja appelsiini-punaviinikastike)
Tiesin että hodarisämpylät ja savustettu hirvi todellakin kaipaavat sipulia, ja oikeassa olin. Anna marinoitua yön yli, ohjeen mukaan säilyy pari viikkoa (lue
) Muutenkin tähän aikaan kannattaa käyttää enemmän erilaisia kaaleja. Punakaalissa on erityisen paljon syöpää ehkäiseviä glukosinolaattejaja siinä on myös enemmän C-vitamiinia kuin kaverissaan valkokaalissa
Olen kovasti tykästynyt sen pirtsakkaan makuun ja päätinpä kokeilla tehdä sitä itsekin. Kiinalaisissa ravintoloissa on usein tarjolla marinoitua kaalisalaattia
Hullaannun välillä joihinkin ruoka-aineksiin niin että syön niitä useita kertoja viikossa. lohen, broilerin, lihan ja kasvisten kera sekä salaatteihin, joihin lurautan marinadia vinaigreteksi
Pane paistit uuniritilän päälle ja varaa alapuolelle uunivuoka. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan ja käännä mittaria niin, että lukemia on helppo tarkkailla uunin luukun läpi
Marinoitu punasipuli maustaa salaatit ja sopii erilaisten liha- ja makkaruokien lisäkkeeksi. Punasipuli viimeistelee myös hodarit, sämpylät ja voileivät
Marinoitua porkkanaa voi käyttää salaateissa ja sitä voi laittaa buffetpöytiin tarjolle. Kesällä voi uuden sadon pikkuporkkanoita kypsentää kokonaisina keittäen tai grillaten ja marinoida ne tällä reseptillä
Jääkiekkoilija palasi "maailmalta" kotiin, niin pitihän äidin pojalle jotain herkkua tehdä. Nauti heti tai anna marinoitua kylmässä vaikka seuraavaan päivään asti
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.