Geisha-kakku
minnasaari1
minnasaari1

Geisha-kakku

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • Pohja
  • 175 g voita tai margariinia
  • 50 g tummaa suklaata
  • 150 g ranskankermaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 3/4 vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Täyte ja kuorrutus
  • 3 levyä Geisha-suklaata
  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponea
  • Koristelu
  • Geisha-suklaata
  • 1 rkl hasselpähkinöitä
  • Ja mitä muuta haluat laittaa.

Ohjeet

    1. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

    2. Sekoita joukkoon ranskankerma , sokeri ja munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

    3. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan 18 - 22cm kokoiseen.

    4. Paista 175 asteessa toiseksi alimmalla tasolla 50 minuuttia. Tarkista kypsyys coctail-tikulla. Laita leivinpaperi tai foliopala tarvittaessa vuoan päälle paistamisen loppupuolella , ettei pinta pala. Jäähdytä pohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä.

    5. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja sulatettu suklaa. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

    6. Leikkaa kakkupohja 3 osaan . Täytä kakku niin , että puolet vaahdosta tulee kakun väleihin ja loput päälle.

    7. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Peitä lippu vaahto kelmulla ja nosta jääkaappiin.

    8. Nosta kakku vadille ja kuorruta lopulla vaahdolla.

    9. Koristele kakku suklaalla , hasselpähkinöillä ja makeisilla.

    Ohje on Kaneli ja sokeri lehdestä itselle muistiin laitettu ja ehkä jonkun muunkin iloksi.

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.