Synttärikakkua - ihan minulle itselleni. Ohjeen olen joskus napannut mukaani Kriitikoiden mummolasta. Alkuperäisessä ohjeessa kakun päälle paistetaan pitsi mantelista
Gluteenitontäytekakkupohja. Ensimmäinen haaste oli valmistaa gluteeniton kakkupohja. Laitoin taikinaan siis puolet perunajauhoja ja puolet gluteenitonta jauhoseosta, joka sai aikaan todella pehmeän lopputuloksen
Gluteeniton raikas vegaani täytekakku, limellä ja kookoksella. Huih, päätin lähteä mukaan Urtekramin gluteeniton leivonnainen leivontakisaan, jossa sääntöinä oli ainoastaan tehdä lopputuloksesta gluteeniton, käyttämällä yhtä tai useampaa näistä alla näkyvistä jauhoseoksista
Luontaisesti gluteeniton ja vegaaninen täytekakku onnistuu yksinkertaisilla raaka-aineilla. Samalla tämä tukee hyvin fodmap-kokeilua, sillä luontaisesti gluteeniton kakku tämäkin on, kunhan jauhot valitsee oikein
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri, nypi sekaan rasva ja lisää vähän vettä. 2. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 10-15 min
Voit myös käyttää vehnäjauhoja, jos ei tarvitse olla gluteenitonta. - 1 dl kauraleseitä (gluteeniton). Oli niin hyvännäköisiä kesäkurpitsoita tyrkyllä kaupassa, että oli pakko keksiä niistä jotakin suunmukaista
5 dl gluteenitonta jauhoseosta. 5 dl gluteenitonta jauhoseosta. Piti tekemäni mustikkapiirakka tuolla vanhalla ohjeella, mutta gluteenittomana, ei vaan ollut neljää munaa, tässä siis hieman pienempään piirakkaan, kolmen munan versioon
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.