Ja tietenkin Gochujangia. Korealainen sieni-tofu hot pot 300g kylmäsavustettua tofua reiluina kuutioina 300g tuoreita sieniä, 2-3 eri lajia (esim, herkkusieni, osterivinokas, siitake, enoki) 1 iso tai muutama pieni pak choy 80 g pinaattia 3 kevätsipulia liemi 1 l vettä 2 rkl Yutake luomu Tamari soijakastiketta 2 rkl Yutake japanilainen riisiviinietikka 1 rkl Yutaka Wakame- kuivattu merilevä 2 rkl CJ Tulinen korealainen marinadi- ja grillauskastike 1 tl Sempio Gochujang – korealainen chilitahna 1 rkl ruokosokeria 1 rkl seesamiöljyä tarjoiluun 240 g (2 tlk) Wang Kimchi – Korealainen kaalivalmiste udon-nuudeleita
thaimaalaisesta chilikastikkeesta korealaiseen gochujang chilitahnaan. Gochujang on. uutta, ja kokeilin ensimmäistä kertaa gochujang tahnaa friteeratun kanan
gochujangia eli korealaista chilikastiketta dipattavaksi. Viini kantoi hyvin marinadin makeuden ja myös korealaisen keittiön kulmakiven, tulisen chilikastikkeen eli gochujangin poltteen
Gochujang – korealainen chilitahna. Lähipiiristä tuli toive ja pyyntö, että kirjoittaisin siitä, mitä mausteita aloittelevan kotikokin kannattaisi hankkia
Minne ikinä menenkin, kelle ikinä puhunkaan, kaikkien huulilla on gochujang. Gochujang on riisistä, soijapavuista ja chilistä valmistettu korealainen fermentoitu maustetahna, joka on hieman srirachaa savuisampi ja paksumpi
Bibimbap maustetaan tulisella ja hieman makealla gochujang-kastikeella, jota laitetaan valmiin annoksen päälle siinä missä meikäläisen pyttipannun päälle truutataan ketsuppia
Tian mian jiangin voi korvata myös hieman makeammalla hoisin-kastikkeella ja douban jangin korealaisiella gochujanglla mutta suosittelen kokeilemaan alkuperäisiä ehdotuksia, jos niitä vain on saatavilla
Riisin päälle ladotaan kypsennettyjä ja maustettuja tai marinoituja kasviksia, tulista gochujangia, seesaminsiemeniä sekä yleensä vielä raaka tai paistettu kananmuna
että kaupoissa ei vielä löytynyt helmikuun aikana marketteihin saapuvaa Gochujang-chilitahnaa, jota pitäisi nyt olla sitten kaikilla kotona pystyäkseen valmistamaan mahdollisimman autenttista korealaista ruokaa
Kimchin lisäksi laitoin tortillapohjien väliin kimchin lisäksi mausteisia bataattifalafelejä, avokado- ja retiisisiivuja sekä makeantulista gochujang-kastiketta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.