1. Irrota silakkafileistä nahka. Sekoita etikkaliemi ja kaada se fileille. 2. Pidä silakoita liemessä vähintään pari tuntia, mielellään puoli vuorokautta
Nypi siikafileestä selkäruodot. Ripottele suola ja sokeri fileelle. Levitä tilli fileen päälle. Laita se tiukkaan pakettiin mielellään painon alle yöksi
Graavi, joidenkin mielestä kraavi (ja keittokirjoissa usein tuoresuolattu, ravintolain listoilla vähäsuolattu) lohi oli ennen juuri sitä mitä nimi sanoo - gravlax eli hautalohta
Graavi kala. Tervehdys Raadelmasta. Syksy on saapunut meillekin, joskin vastikään. Ihanista, aurinkoisista ja lämpimistä päivistä on saatu nauttia oikeastaan viikkokausia
Itse käytin graavi- ja kylmäsavulohen loput. 200 g lohta (graavi ja kylmäsavu). Nyt on meidän joululohetkin hyötykäytetty parhaalla mahdollisella tavalla
250 g (graavi)lohta. Yksi Amerikan matkojen parhaista puolista on bagelit. Tuoreet, keskeltä pehmeät, pinnalta sopivan sitkeät, siemenillä kuorrutetut herkkupalat
Suolaisiksi lisäkkeiksi sopivat graavi lohi, chilimarinoidut. Graavi lohi. Syrnikit kesäauringossa. Virolainen vieras paistoi kerran kesällä syrnikkejä
Lounaalla graavilohisalaattiTuoresuolaus eli graavaus on kalan raakakypsyttämistä. Graavisuolattu kala on rakenteeltaan pehmeämpää ja miedommin suolautunutta kuin suolakala
Myös rosolli, karjalanpaisti, luumukiisseli sekä erilaiset kalaruoat kuten lipeäkala, kylmäsavustettu lohi, graavilohi ja -siika ovat joulun ajan ruokia
Koska meillä aika usein graavia tehdään, on kiva maustaa lohta aina hieman eri tavoin. Suolan lisäksi myös appelsiinimehun happo raakakypsentää lohta, ja graavi saa samalla mehusta makua ja hieman makeuttakin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.