Onnellista äitienpäivää kaikki Suomen äidit. Tänään hemmotellaan äitejä ja mummoja rapeaksi paistetulla siialla ja unelmaisen pehmeällä parmesaanikermakastikkeella
1. Leikkaa siika sopivan kokoiseksi annospalaksi, kuumenna pannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista siika nahkapuoli alaspäin pannulla kunnes kalan pinta on kauniin kullanvärinen
BeurreBlanc. BeurreBlanc. Tämä resepti on Helsingin kulinaarisen instituutin kokkikurssilla maistettu herkku, jonka tein heti kurssin jälkeen kotona nälkäiselle miehelle, tosin hän sai kalan sijaan kanaa
Kuten eilen jo lupailin, niin tässä tulee paistetun siian resepti. Sinänsähän tuo on harvinaislaatuisen yksinkertainen ruoka muuten, mutta jos tekee niinkuin minä, eli ostaa siian kokonaisena ja lähtee fileeraamaan kokonaista kalaa täysin ilman tietotaitoa, niin yhtäkkiä hommaan saattaakin ilmetä pari muuttujaa
Voissa paistettua kuhaa Sauce Hollandaisella ja piparjuurivaahdolla. Hmm. NAM. Syksy on sitä aikaa kun siikaa tulee ja tänään hain kaupasta kun siikafileen hintakin oli vain 9,90/kilo
BeurreBlanc-1dl vettä -0,25dl valkoviinietikkaa -0,25 dl valkoviiniä-1-2 salottisipulia -rakuunaa tai ihan mitä tahansa yrttejä-pippuria ( itse käytän mustapippuria mutta perinteisesti tähän kai kuuluisi valkoinen ) -2 tl suolaa -75g voita( huomaa että jos voi on suolattua ei kannata heti laittaa tuota 2 tl suolaa vaan maistaa valmista kastiketta ja lisätä maun mukaan ) -2 rkl sitruunanmehua -1 dl kuohukermaaKiehauta vesi ja etikka sekä yrtit ja mausteet
Lisukkeeksi valitsin suosikkikasviksiani sekä tattarisuurimoita, joita en ollut ennen kokeillut. Kyläilin hyvän ystäväni luona ja sain (vaadin saada) kerrankin valmistaa hänelle illallisen
Mangoldista käytetään sekä lehti että lehtiruoti. Meidän puutarhaan muutti tänä keväänä mangoldi. Se lienee vielä monelle suomalaiselle tuntemattomampi kasvi, mutta esim
Parasta parsassa on sen rapsahtava rakanne. toiseksi parasta on sen hento vihreä maku, jota tilkkanen voita ja hyppysellinen suolaa korostavat parhaiten
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.