Jokin aika sitten olin jälleen kerran kaupassa ilman listaa tai ajatusta siitä mitä syötäisiin. Huuhtele peratut kalat juoksevan veden alla ja kuivaa talouspaperiin
Siksipä perjantain kunniaksi oli mukava laittaa jotain hyvää ruokaa. Blogista löytyy kevyesti paneroitujenkin filiden ohje, mutta nyt päätin pysyä simppelillä linjalla, sillä fileiden kaveriksi valmistin duchesseperunaa ja sitruunasmetanaa
Juhannus tuli ja meni, ja lopulta kelitkin suosivat ainakin Saimaan rannalla. Siispä kun tarjolla oli tuore kokonainen kala ja muurattu hiiligrilli, ja kun vielä onnistuimme kaivamaan vajan perälle unohtuneen halsterin esille, ei vaihtoehtoja ollut kuin yksi
Tällaisia herkkuja löytyi meidän grillilautaselta aiemmin tällä viikolla. Peruna-fenkolisalaatti oli kivan makuinen ja hienon näköinen lisuke – kastike tekee siitä upean vihreän
Pyörittele nyljetyt ahvenetkorppujauhoissaja mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista ahvenet keskilämmöllä paistinpannussa molemmin puolin kullanruskeiksi
Vaikka voissa paistettuja kotimaisia ahvenfileitä tai savustettuja ahvenia on vaikea voittaa, eivät höyryttämälläkään valmistetut ahvenet ole kovin pöllömpiä, varsinkin kun niiden kera tarjoaa kivasti maustettuja kasviksia
Vaikka ahvenella ei ole tällä hetkellä virallista alamittaa, suurin osa veijareista oli kuitenkin aivan liian pieniä syötäväksi ja jätimme ne takaisin kasvamaan
Perkaa ja fileoi kalat, älä poista nahkaa. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri. Ripottele hieman mausteseosta ja karkeaksi hienonnettua tilliä fileiden lihapuolelle ja nosta fileet toistensa päälle, lihapuolet vastakkain, pyrstöpuoli pääpuolta vasten
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.