Halusin tehdä pitkästä aikaa jotain helppoa ja herkullista, mutta sokeritonta jälkkäriä. Käytin itse gluteenitonta valkoista riisijauhoa, koska minulla oli juuri sopiva määrä sitä jäljellä pussin pohjalla, mutta leipä varmasti toimii muillakin jauhoilla
Yksinkertaista ja helppoa näkkäriä. -blogista täältä löytyi tämän siemennäkkärin ohje. Näkkäriä on helppo soveltaa omien mieltymystensä mukaan vaihtelemalla siemeniä, voipa osan korvata leseilläkin
Tein taas pitkästä aikaa pellillisen näkkäriä kun cittarissa ei myydä enää mun lempparinäkkileipää (gluteenitonta) ja jauhokaapista löytyi siemeniä joka lähtöön
Lueskelin lokakuussa ilmestynyttä Kaneli & Sokeri -leivontalehteä, joka on Maku-lehden toimittama parisen kertaa vuodessa ilmestyvä leipomiseen, raaka-aineisiin ja -välineisiin erikoistunut lehti
@fitfashionfi & @kauneusjaterveys. Pakkaset alkavat jo hieman hellittää ja eilinen -20 asteen pakkanen tuntui jo suorastaan puolilämpimältä pienellä kävelylenkillä
Äitini ilahdutti mua taannoin ihanalla tuoreella leivällä (harvinaista herkkua gluteenittomalle) ja resepti oli niin helppo ja leipä herkullista, että ajattelin jakaa sen teillekin
Muistatteko vielä tätä herkkua. Otat pienen palan, sitten toisen. ja pian koko pellillinen on tuhottu. Näin käy ainakin itselleni ja nykyisin teenkin aina pari pellillistä kerrallaan
Gluteeniton & hiivaton siemennäkkäri (pellillinen). Vaikka tämä versio onkin täysin gluteeniton, lisää vapaasti kaapeista löytyviä hiutaleita, ruis- tai spelttijauhoja yms
Gluteeniton ruokavaliokokeiluni on hyvässä vauhdissa. Kolmas kokeilu tuotti mantelisen siemennäkkärin. Manteli-siemennäkkärin koostumus on hyvin leipämäinen ja se on mainio leivänkorvike gluteenia vältteleville
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.