Tämä on ihan parasta aikaa vuodesta. saa poimia marjoja ja keittää hilloja ja mehuja. Mitkä ihanat tuoksut leijuvat kotona illasta (=yöstä) toiseen ja kuinka hauska on seurata keittiön rajojen ulkopuolella rivissä istuvia lapsia jotka tarkkailevat mehunkeiton saloja innoissaan ja huudahtelevat kirkkailla äänillään että äti sinun keittämä mehu on maailman parasta ja että olet ihana äiti kun keität meille mehuja
Höyrymehun perusohjeraparperia ja/tai marjoja300-400 g sokeria/mehulitra Huuhtele raparperinvarret, herukat sekä muut marjat tarvittaessa, poista roskat ja huonot marjat
Herkän vaaleanpunainen punaherukkajuustokakku. Maalla mummolan punaherukkapensaat tuottivat tänä vuonna hyvän sadon ja niinpä leivoin niistä vaikka mitä ja kerkesin veivata muutaman mehumaijallisen höyrymehuakin talven varalle
Blogista löytyy aikaisempikin ohje puolukkahyytelölle. Nyt poimin vajaa 7 litraa puolukoita, jotka eivät olleet ihan kypsiä (osa kyllä syötiin sellaisenaan)
Voit maustaa kastikkeen minttu- tai herukkahyytelöllä. Nosta paisti pussiin ja valuta päälle jogurtti. Kääntele niin, että marinadi leviää tasaisesti paistin pintaan
Nyt on punaviinimarjat poimittu. Olisin kyllä mielelläni antanut marjojen vielä hieman kypsyä, mutta niin iloinen lintujen sirkutus puskista kuului, että poimittavahan ne oli
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.