Tämä on ihan parasta aikaa vuodesta. saa poimia marjoja ja keittää hilloja ja mehuja. Mitkä ihanat tuoksut leijuvat kotona illasta (=yöstä) toiseen ja kuinka hauska on seurata keittiön rajojen ulkopuolella rivissä istuvia lapsia jotka tarkkailevat mehunkeiton saloja innoissaan ja huudahtelevat kirkkailla äänillään että äti sinun keittämä mehu on maailman parasta ja että olet ihana äiti kun keität meille mehuja
Mehumaijalla tehdyn höyrymehun teko-ohjeet löytyvät blogistani marja-aroniamehuohjeen yhteydestä. Keväällä omenapuiden kukinta-aikaan laitoin blogiinkin kuvan naapurin omenapuusta, joka oli yhtä kukkapilveä
Maalla mummolan punaherukkapensaat tuottivat tänä vuonna hyvän sadon ja niinpä leivoin niistä vaikka mitä ja kerkesin veivata muutaman mehumaijallisen höyrymehuakin talven varalle
Höyrymehuissa C-vitamiini säilyy melko hyvin, sillä mehuja ei keitetä missään vaiheessa. Kaada marjat kerroksittain sokerin kanssa höyrymehustimen siiviläosaan
Nyt on punaviinimarjat poimittu. Olisin kyllä mielelläni antanut marjojen vielä hieman kypsyä, mutta niin iloinen lintujen sirkutus puskista kuului, että poimittavahan ne oli
Mehuun yhdistettäväksi sopii hyvin sokeroimaton höyrymehu punaherukoista. Liuota viinihappo (saa apteekista) veteen ja kaada liemi täysin kypsien, puhtaiden mansikoiden päälle
Valmista luumuista tai kriikunoista höyrymehua. 1. 2. Mittaa mehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kanelitanko ja sokeri vähitellen joukkoon sekoitellen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.