Nyt Wienissä on gasthausin lisäksi myös moderneja fast food -ravintoloita Swing Kitcheneitä, joita toivottavasti tulisi lisää, jopa ympäri Eurooppaa (vink vink, franchisingistä kiinnostuneet lukekaa Company Information Booklet >>)
-. -. -. -. -. -. -. O. n. t. a. s. i. k. u. j. v. o. p. ä. y. e. T. l. r. m. ,. d. h. ö. (. g. ). 1. B. S. E. L. c. b. M. A. 2. C. F. z. H. N. K. R. 3. W. w. P. 4. I. /. V. <. 3 l
Hyvin vaahdotettu muna-sokerivaahto on sokerikakkupohjan ydin. -gluteeniton tumma voikakkupohja. Minun kakkuvuokani ovat suunnilleen 6-7cm korkeita. -gluteeniton voikakkupohja nro1. -gluteeniton voikakkupohja nro2, pumpulikakku
Tellu kaipasi hyvää paprikakanaa, ja itävaltalaiset versiot eivät olleet mistään kotoisin. Kastikkeen pääraaka-aine on valmispaprikakastike ajvar, jota Wienissä saa lähes joka ruokakaupasta
Nyt sitten päätin kokeilla kyseistä herkkua kotosalla - ilman rusinoita tietysti. Levitä puolet omenoista ohueksi kerrokseksi taikinan päälle ja ripottele pinnalle puolet manteli-sokeriseoksesta
Kracher Pinot Blanc, Itävalta. Lakritsi- ja sitruunaruohokuorrutettulohi. Kuorruta annoksen toinen lohipala yhdeltä pinnalta lakritsijauheessa ja toinen pala yhdeltä pinnalta sitruunaruoho-limejauheessa
Teemana Itävalta. Kesän ensimmäisistä mustikoista leivotaan perinteinen mustikkapiirakka pulla- tai muropohjalla, mutta kyllä metsämättäiltä riittää mustikoita moneen muuhunkin leivonnaiseen
Rinkeleitä tehtiin Viipurissa fransiskaanimunkkien luostarissa, kunnes 1500-luvulla resepti levisi luostarin ulkopuolelle. 1800-luvulla Vaittisen ja Löppösen suvut kiistelivät, kumman rinkeliresepti oli alkuperäisempi. ESITAIKINA20g hiivaa2 1/2 dl vettä (20 astetta)375g vehnäjauhoja10g hunajaa1/2 dl rypsiöljyä 25g suolaa (20 g riittää)TAIKINA25g hiivaa2 1/2dl kevytmaitoa750g vehnäjauhojaPINNALLE2 munaa ja ripaus suolaa voiteluunseesamin- tai unikonsiemeniä tai juustoraastetta50g hunajaa keitinveteenESITAIKINALiuota hiiva veteen ja kaada neste jauhojen päälle taikinakulhoon. Paista rinkeleistä uunissa 12-15 minuuttia, eli kunnes ne ovat kullanruskeita. 1800-luvulla Vaittisen ja Löppösen suvut kiistelivät, kumman rinkeliresepti oli alkuperäisempi
Maanantai-iltana ruokapiirimme kokoontui minun luona. Hugot ovat raikkaita ja alkoholipitoisuudeltaan kevyitä, varsin sopivia maanantai-illan juomia siis
Tässä kuussa Leivontafoorumin haasteen aiheena on Euroopan maa (Englanti, Itävalta tai Espanja). Jaa taikina tasaisesti kahteen vuokaan ja paista 25-30 minuuttia kunnes kakut ovat kullakeltaisia ja hieman reunoilta kutistuneita
Suurimman rasva-hyötysuhteen tarjoaa sveitsiläisten maailmanmaineeseen lanseeraama tapa valmistaa herkullinen illallinen ulkona vietetyn kylmän päivän jälkeen
Patonki on Wienissä 1800-luvun keskivaiheissa kehitellyn leivän jälkeläinen. Kaplanin tutkimuksen avain oli siinä, että 1700-luvun tapa antaa hiivan kehittyä yön yli johtaa kermanvärisen sisuksen omaavaan leipään (tutun valkoisen sijaan) ja huomattavasti voimakkaampaan makuun ja tuoksuun, mitä laajalti pidetään parempana kuin modernia patonkia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.