1 tuoretta
basilikaa Ohje:Ota tilkka vettä erikseen (n. 10%) ja sekoita siihen hieno merisuola.Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja lisää vesi (90%). Jos käytät tuorehiivaa, liuota se aluksi veteen ja vasta sen jälkeen jauhoihin. Vaivaa ensin käsin tai koneella, hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin.Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.Vaivaa lopuksi taikinaa maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää eikä tartu käsiin. Jos vaivaat käsin, ota taikina pois kulhosta ja vaivaa pöydällä reippain ottein.Koko prosessi kestää n. 20 minuuttia. Älä tingi vaivaamisajasta, jotta käymisprosessi käynnistyy kunnolla ennen jääkaappiin laittamista. Jos siirrät taikinan kylmään vaivaamatta, saattaa olla, ettei taikina ala nousta. Suosittelemme käyttämään kuivahiivaa, koska se toimii varmemmin kuin tuorehiiva, sekä mahdollisimman hyvälaatuista jauhoa. Kun taikina on valmis, sulje se ilmatiiviiseen astiaan ja laita vihanneslokeroon, noin vuorokaudeksi. Ota taikina jääkaapista ja muotoile palloksi. Käsittele taikinaa varoen niin, ettet riko ilmakuplia. Laita pallot vielä toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin (tai halutessasi vielä pidemmäksi ajaksi, jopa 2-3 päiväksi). Ota kohonnut taikina pois jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia huoneenlämmössä, ennen kuin aloitat taikinan käsittelyn. Muista että kylmässä taikina nousee hitaammin ja joskus myös vähemmän. Se ei ole ongelma.Tomaattikastikkeen valmistus: Kaada tomaatit suureen kannelliseen astiaan. Lisää suola ja oliiviöljy. Murskaa käsin tai sauvasekoittimella. Lisää tomaattien joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet, joiden vihreät osat on poistettu, sekä runsas kourallinen revittyjä basilikanlehtiä. Älä enää tässä vaiheessa käytä sauvasekoitinta, vaan sekoita ainekset tomaatin joukkoon esimerkiksi puukauhalla. Peitä ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia. Jos haluat, voit valmistaa tomaattikastikkeen jo edellisenä päivänä ja jättää sen maustumaan jääkaappiin yön yli. Kun laitat kastiketta pizzan päälle, ota valkosipulinkynnet pois. Kastikkeen on tarkoitus olla suhteellisen nestemäistä, ei siis kokoon keitettyä tai paksua. Mikäli pidät hieman tiiviimmästä tai paksummasta kastikkeesta, voit tekovaiheessa kaataa osan tölkkitomaattien nesteestä pois.TONNIKALA-PUHVELIMOZZARELLAPIZZA (levypizza)tomaattikastikettatonnikalaa paloina öljyssäkirsikkatomaattejarucolaapuhvelimozzarellaaoliiviöljyäsuolaa ja mustapippuriaDIAVOLA, ELI TULINEN SALAMIPIZZATomaattikastikettamozzarellaatulista salamiapersiljaachiliöljyäNOCI E GORGONZOLA, ELI PÄHKINÄ-GORGONZOLAPIZZAsaksanpähkinöitämozzarellaagorgonzola-juustoaoliiviöljyäLevypizza: Öljyä pizzapelti, ota taikina kohoamisastiasta varoen. Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja painele litteäksi sormien avulla, koko taikina välillä ilmaan nostaen ja levitä se pellille pikkusormen paksuiseksi. Anna kohota puoli tuntia ennen kastikkeen lisäämistä. Paista pizzapohja kypsäksi pelkän tomaattikastikkeen kera. Valuta tonnikala. Halkaise kirsikkatomaatit. Levitä paistetun pizzapohjan päälle runsaasti rucolaa. Asettele rucolan päälle paloiteltu mozzarella, tonnikalapaloja ja kirsikkatomaatteja. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.Diavola: Levitä tomaattikastiketta kohonneen taikinan päälle. Paista pizzaa ensin uunin alaosassa, kunnes pohja on kypsynyt. Asettele sitten se päälle viipaloitu mozzarella ja salami, jatka paistamista uunin keskiosassa, kunnes juusto on sulanut. Mausta persiljalla ja chiliöljyllä.Noci e gorgonzola: Rouhi saksanpähkinät isoa keittiöveistä apuna käyttäen. Levitä mozzarella kohonneen pizzapohjan päälle. Paista uunin alaosassa, kunnes pohja on kypsä. Ota sitten uunista, lisää kuutioitu gorgonzola ja anna paistua vielä hetki uunin keskiosassa. Koristele valmis pizza saksanpähkinärouheella ja kaada päälle hieman oliiviöljyä.
TÄYDELLISEN PIZZANABC. Yksi kirjan lähtökohdista on pizzan arvostuksen nostaminen, sillä tämä nerokas ruoka on aivan liian aliarvostetussa asemassa ja maapallolla on liikaa huonoja ja intohimottomasti pizzaa pyörittäviä ravintoloita
Eräänä sunnuntaisena päivänä rynnin kuntosalitreenini ja kauppareissun jälkeen keittiöön ja aloin valmistaa vastustamattomia lihapullia tomaattikastikkeessa
Macarons reseptejä on tullut kokeiltua monenlaisia, joku resepti on täällä blogissakin julkaistuna. Nyt jo pidemmän aikaan olen tehnyt macaronsit italialaisella marengilla, Ohje on hioutunut omassa käytössä mieleiseksi monien reseptien yhdistelmäksi
Levitä kastiketta pizzapohjan päälle. Jos tomaattikastiketta jää pizzatalkoissa yli, hyödynnä se lasagnen, makaronilaatikon tai jauhelihakastikkeen valmistuksessa
L. u. l. i. n. p. t. k. ä. ,. e. a. h. o. v. s. m. y. ö. r. j. ". I. K. d. J. T. M. 2. 8. g. (. ). 3. /. 4. 1. 7. 5. 0. b. P. V. S. Ä. A. f. °. C. d l. t l
E. l. i. k. ä. s. y. e. o. n. p. a. c. t. r. O. h. j. H. u. v. J. m. '. I. -. ,. /. T. S. K. 1. 3. g. 2. ö. d. M. A. (. ). 6. 4. f. x. 0. L. V. 8. P. R. k g
Minkä ikäisenä sinä kiinnostuit ruoasta / ruoanlaitosta. Omat ensimäiset mielikuvat liittyvät kotona äidin kanssa leipomiseen, tiettyihin sunnuntai aterioihin – uunissa pitkään hautuneisiin patoihin, itse tehtyihin rieskoihin, joita leivinuunissa paistettiin ja kieli pitkällä odotettiin koska niitä uskaltaisi haukata ettei kieli palaisi
Raparperi on kyllä alkukesän jälkiruokien raaka-aineitten kingi. Saattaisi siitä saada maistuvia lisäkkeitä ihan ruuallekin, mutta toistaiseksi tässä torpassa raparperista on valmistettu vain jälkkäreitä
Jauhota leivinalusta, jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palat tangoiksi. Paista taikinatankoja 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta saa kuparinruskean sävyn
Kaikki mitä olet aina halunnut tietää kesäkanojen pidosta. Tai ainakin kaikki mitä minä tiedän. Sehän ei vättämättä ole paljon, mutta reilu 4 kk rekisteröityneenä siipikarja- tilallisena 3 km kaupungin keskustasta velvoittanee tiedonjakoon
Reippaalle rantenteilla oleva pyörä. Voi että miten märkää tuolla Italiassa oli noilla kilpapyöräilijöillä, tulee mieleen omat sateiset päivät Espanjassa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.