Joka joulu tulee leivottua jotain uutta herkkua ja kokeiltua uusia reseptejä. Muutama viikko sitten Arlan sivuilla silmiini osui kuva jouluhalko-herkusta ja se jäi mieleeni pyörimään hetkeksi aikaa
Vaikka taitaa olla Ranskalainen perinne alkujaan. Tämä sokeri muistuttaa vähän fariinisokeria, mutta maku on syvempi ja siinä on lakritsimainen vivahde
Päivästä ja viikosta toiseen jatkuneista sateista seuraa siis jotain hyvääkin. Metsässä retkeileminen on mielestäni mitä parhain tapa viettää syysviikonloppuja koko perheen voimin
Ja saattepahan taas lukea metripostejani, muhahaa. Kääretorttupohja hillolla. Olin tässä, hetkinen, lokakuussa koulumme ranskalaisen kerhon Chicin juusto- ja viini-illassa, jossa minulle tarjottiin tehtäväksi jouluhalko kerhon tuleviin pikkujouluihin
Kääretorttuja. täytevaihtoehtoja. kermavaahdosta, suklaasta ja lakkalikööristä tehty kuorrute. ja laktoosittoman jouluhalon pohjana on tumma kääretorttupohja
4 munaa1,5 dl sokeria4 rkl vehnäjauhoja3 rkl perunajauhoja3 rkl kaakaojauhetta1 tl leivinjauhettatäyte. 2 dl kuohukermaa2 rkl sokeria50 g taloussuklaata sulatettuna- paista pohjaa 225c reilut 5 min, kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille- täytä ja rullaa, leikkaa päästä palaset pois ja asettele ne oksantyngiksi sivuille- levitä kuorrutus päälle ja koristele pinta haarukalla, että se näyttäisi puun kaarnalta, siivilöi päälle kaakaojauhettaja/tai tomusokeria 4 munaa
Vuosi vierähti taas nopeasti ja joulukin pääsi muiden kiireiden takia vähän yllättämään meikäläisen. Kahvin ja suklaan liitto vei kyllä kielen mennessään
Lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, että ohjetta tulee kuvien kera. Nyt on Rouvalla niin kova vauhti päällä, että blogi-parka on jäänyt ihan heitteille
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.