En voi käsittää, miten ja miksi mulla kesti 25 vuotta kokeilla ensimmäisen kerran crème brûléeta. Ehkä siksi lykkäsin sen tekemistä, koska se ei mielestäni paperilla vaikuta kovin herkulliselta - kermaista vanukasta, jossa on rapea sokeripinta
Jos mieli tekee jotain oikein makeaa ja hyvää niin se on tässä. Ei tämä kyllä ihan "nyt-mulle-heti" - makeannälkään tapahdu, vaan vaatii hetken aikaa, mutta on kyllä sen väärtti
Talvi on hurahtanut jo helmikuun lopulle ja kevät kurkistaa. Palaan tässä kuitenkin vielä mukavaan tammikuiseen iltaan, kun sain ruokavieraaksi Kotopuolen Gingerin
Kyllä voi postauksen aloittaminen olla hankalaa. Ensin pitää etsiä näppäimistöltä oikeat tarkenäppäimet, jotta postattava ruoka tulee kirjoitettua oikein
Klassinen ranskalainen jälkiruoka maistuu taas syksyn viiletessä ja iltojen pimetessä. Vaikka ei jaksaisikaan väsätä kokonaista kolmen ruokalajin ranskalaista illallista, jälkiruoka toimii ihan hyvin yksinkin
Paahtovanukas (ransk. crème brûlée), joka tunnetaan myös nimillä ”burnt cream”, tai “Trinity cream”, on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta
Paista cremebruleetä vesihauteessa 190°c asteessa noin 25 min. Laita cremebrulee jäähtymään jääkaappiin noin 3- 4 tunniksi. Voit liekittää pinnan liekittimellä, jos sellaisen satut omistamaan tai laittaa cremebruleen uunin ylä-tasolle grillivastukselle noin 250°c kunnes pinnalla oleva sokeri alkaa kuplia
Täytä vuoka vedellä niin että peittää reilusti puolet creme bruléé vuoasta. Ota esille uunivuoka ja 4 pienempää vuokaa noin 1,5dl (myynnissä on creme bruléé vuokiakin)
Olen tehnyt crème brûléeta aiemminkin monta kertaa, mutta minulta toivottiin niin paljon video-ohjetta tästä, joten päätin tehdä aiheesta uuden postauksenkin
Yllätä juhlaväki Cremebrulee kuppikakuilla. (12 kpl). Tämä kuuluu kategoriaan ”harjoittele. ennen kuin tarjoilet”, jotta päivä ei mene pilalle jo ennen
Yksi suosikkini klassikkojälkiruoista on ehdottomasti paahtovanukas, Crème Brûlée. Olen vuosikausia kaiholla muistellut Pariisissa nauttimiani vanukkaita, mutta en ollut koskaan valmistanut niitä kotona vaikka kyseessähän on todella simppeli herkku
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.