Suomen monipuolisen ruokakulttuurin tunnusmerkeistä on makea leipä. Joululimppu, saaristolaisleipä tai mallaslimppu, rakkaalla lapsella on monta nimeä ja koostumusta
Lahdin pitkästä aikaa taas kerran innostuneena salaiseen leivontarinkiin. Kannatti. Salainen leivontaystäväni ilahdutti minua sekä ihanalla paketilla, että ihanilla ohjeilla
Tästä juustokakkureseptistä sain vinkin Hong Kongissa asuvalta ystävältäni Sandyltä. Tämä kakku oli minulle aivan uusi tuttavuus, eikä ihan ensimmäisellä kerralla onnistunut
Eli Mamman marjapiirakka. Vanha ohje, mutta edelleen tämä kruunaa kahvihetket pari kertaa kesässä. Piirakkaan voi käyttää muitakin marjoja, mutta olen tehnyt tätä melkein aina vadelmista
Tänään iski luovuuden puuska heti aamusta. Valkuaisia oli jäänyt jälleen yli jäätelönteosta ja ystävänpäivän lähestyessä herttaisten macaronsien leipominen olisi ihan paikallaan
Kesähelteellä raikas sorbetti viilentää sopivasti. Kun sorbetin tekee tuoreista marjoista ja hedelmistä, keittämättä, on tuloksena varsin terveellinen välipala
Hyvän aterian päälle kaipaa välillä pienen makean jälkiruuan. Sellaiseksi sopivat hyvin nämä mantelipohjaiset, suklaalta ja appelsiinilta maistuvat pallerot
Joskus ei voi arvatakkaan, miten eri ainekset sopivat yhteen. Nimittäin persimon ja kaneli. Olen mieltänyt persimonin raikkaiden hedelmien joukkoon, kun taas kanelia käytän mausteena tuhdeissa
TERVETULOA UUDET LUKIJAT RETSKI JA SUSA. Juustokakut ovat hyviä juhla tarjottavia, koska siitä saa helpolla gluteenittoman ja maistuu niin isolle kuin pienemmällekin herkkusuulle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.