Nyt tulee juttuja niin nopeaan tahtiin, että monet ei ole varmaan ehtineet edellisiäkään lukea. Olen laittanut tähän postaukseen linkkejä edellisiin juttuihin, jos haluat käydä niitä kurkkimassa
Kinuskileipomo maris voitti kuumamaitokakun reseptillä syksyllä järjestetyn tempauksen, jossa tehtävänä oli julkaista nostalginen resepti omasta lapsuudesta
Tai paista osa pikkuvuoissa ja loppuosa isommassa vuoassa. Olen tehnyt tämäntyylisiä marjatartaletteja monta kertaa, mutta jostain syystä niiden ohje näytti blogista puuttuvan
Lusikoi rahkakerma pikkuvuoissa olevien kakkujen päälle ja koristele strösseleillä. Lähestyvä pääsiäinen pirteydellään saa vispilät viuhumaan, etenkin kun kaupoista löytyy myös pääsiäisaiheisia leivonnaistarvikkeita
Tänään pelasimme Dungeons&Dragonsia, ja mikäpä sopisi teemaan paremmin kuin taikasienipiirakka. Piirakka ei kuitenkaan sisällä psilosybiiniä eikä edes gyromitriiniä*, vaan taikasienten virkaa toimittavat ihmeelliset kuivatut suppilovahverot
Viimeinen kauppakierros tehty, (paitsi huomenna on vielä haettava leipäjuustoa. ) taatelikakku paistettu, herrasväen pikkuleipätaikina odottaa jääkaapissa ja perinteiset suklaariisimurot lusikoitu sataankahteenkymmeneen pikkuvuokaan
Puhalsin jälleen pölyt vuodelta 1899 peräisin olevan Suomen Kuvallisen Keittokirjan päältä tarkoituksenani löytää sopiva vanhan ajan leivonnainen viikon piristykseksi
Italiasta ostamani pienet piirakkavuoat ovat tuijotelleet minua reunat rypyssä siitä asti, kun palasimme kotiin, en ole tullut asettaneeksi niitä pois näkyviltä, joten ne eivät antaneet unohtaa itseään, ennen kuin niitä oli kokeiltu
piirakkapohja2dl spelttijauhoja1 dl ruisjauhoja100g voita1 munasuolaaprovence yrttisekoitustaSekoita jauhot ja mausteet, nypi voi joukkoon, lisää muna ja tarvittaessa pieni tilkka vettä
Harjoittelin taas lisää marsipaaniruusujen tekoa. No, eivätpä nuo minun askartelematpaskartelemat epämääräiset marsipaaniklöntit muistuta kukkia sitten laisinkaan, ainoastaan lehdistä tuli kivat kun ne on tehty muotilla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.