Paista sipulit ja jauhelihat ja mausta pippureilla, soijalla ja liemikuutioilla. Siirrä voideltuun vuokaan ja kuullota kaaleja hetki öljyssä ja sekoita.
Joten olenkin taas tuttuun tyyliin helpottanut valmistusvaiheita ja pistänyt vähän mutkia suoriksi. Itsetehty kaalilaatikko on paras kaaliruoka mitä tiedän ja näin ollen se kuuluu ikisuosikkeihin
Tämä ohje on alunperin Hans Välimäen ihanasta keittokirjasta “Mummola” (Otava). Tuo on muuten aika ihana keittokirja – täynnä kaikkia kunnon suomalaisia perinteisiä herkkuja
Jos leivot tänä kesänä vain yhden mustikkapiirakan, niinleivo tämä. Ihan tuota en nyt vielä tämän yhden sienireissun perusteella allekirjoita, mutta ihan kelpo saaliin silti saimme
Sunnuntain kahvipöytään teinmummon ohjeella marjapiirakan. Sitä ei liiskata pohjalle eikä reunoille vaan löysähkö taikina kaadetaan vaan vuokaan, päälle ripotellaan marjoja oman maun mukaan ja kruunuksi tulee vielä kermaviilihuntu
Pitkään haudutettuna uunissa, niistä tulee mureita ja suussa sulavia. Kun liha on valmista, hauduta voissa sipulisiivuja kauniin ruskeaksi ja nosta ne lihan päälle
- Iso veitsi. Lisää kaalit jauhelihan sekaan, jotta ne pehmenevät hieman ennen uuniin menoa. Nyt siis kannattaa ostaa kaalia ja loihtia kesäpöytään herkullista kaalilaatikkoa
Niinkuin yleensäkin kaikki ruuat jotka on oikein ajan kanssa saaneet valmistua. Lomailijalla on hyvää aikaa haudutella kaalilaatikkoaoikein ajan kanssa
J. o. k. i. n. a. s. t. e. p. m. ä. (. j. h. u. ). O. l. v. y. V. r. A. ö. T. P. K. ,. S. E. d. H. M. 1. 5. 0. g. 3. /. 2. 7. 6. -. 8. ø. c. L. –. 4. d l. t l
Keitin kaalilaatikon kaveriksi vielä pienen satsin puolukkahilloa, mutta kaveriksi sopii mainiosti niin puolukkasurvos, karpalo- tai mustaherukkahillokin
Kesän eka kaalilaatikko valmistui ulkolaisesta varhaiskaalista ja pelkäsin sen olevan niin höttöistä, jota vaika varovaisesti sitä kypsentelisin, kaali ylikypsyisi ja "häviäisi" ruoasta kokonaan, siksi porkkanaviipaleita pääsi laatikkoon
Levitä se leivinpaperin päälle pellille. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää mineraalisuola, sokeri, kardemumma sekä muna ja alusta jauhot taikinaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.