Tämä ohje on alunperin Hans Välimäen ihanasta keittokirjasta “Mummola” (Otava). Tuo on muuten aika ihana keittokirja – täynnä kaikkia kunnon suomalaisia perinteisiä herkkuja
Mun mielestä kaaliruuat on muutenkin a) edullisia b) helppoja tehdä ja c) erittäin maukkaita. Lomailijalla on hyvää aikaa haudutella kaalilaatikkoa oikein ajan kanssa
Keitin kaalilaatikon kaveriksi vielä pienen satsin puolukkahilloa, mutta kaveriksi sopii mainiosti niin puolukkasurvos, karpalo- tai mustaherukkahillokin
Neljän litran vuoallinen kaalilaatikkoa syntyi mukaellen tätä ohjetta. Yhdistä kattilaan kaaliseoksen sekaan lihaseos, keitetyt riisit + porkkanat sellaisenaan (ei haittaa vaikka näissä olisi vähän vettä seassa
Ohje on aikanaan bongattu Mimmin keittiössä -blogista. Blogin pitäjä ei enää blogiaan päivitä, mutta se on edelleen paikka, jossa poikkean kun mietin, mitä ruoaksi tänään
Vähän jänstkätti, että tuleeko tomaattista kaalikeittoa vai laatikkoa. Huomattuani Nannen blogistä tällaisen erilaisen kaalilaatikon ohjeen, päätin hetimmiten sitä kokeilla
Kaalilaatikko kuuluu ehdottomasti syksyyn. Itse olen pitänyt lapsesta asti kaaliruoista, mutta oma teinipoika ei pidä niistä vieläkään, tykkää kyllä kaalista raakana salaateissa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.