Oman lapsuuteni suurinta herkkua oli kaalipata, joka oli meillä sunnuntairuoka. Joskus kun olimme etelänmatkalla välimerellä, alkoi meillä kaikilla tehdä kamalasti mieli kaalipataa, eikä siinä paljoa vaihtoehtoja jäänyt
Piparkakkutalon akan jokin aika sitten julkaisema possuohje jäi sen verran sinnikkäästi pyörimään mielessä, että oli aivan pakko tehdä jotain possusta ja kaalista
Keväinen kaalipata saa metsäistä makua katajanmarjoista ja kuusenkerkistä. Jauha riistaliha. Jos et omista lihamyllyä, leikkaa liha suikaleiksi ja hakkaa suikaleet muruiksi
Kaali. hyvää, halpaa ja kuulemma terveellistäkin. Se koulun ällö mössö jonka nimi oli kaalilaatikko ja joka ei maistunut miltään on ilmeisesti jättänyt traumat osalle
Kevät ja kesän alku on pullollaan uutukaisia, tuoreita vihanneksia ja minulla menee äkkiä sormi suuhun kun kausikasvikset ilmestyvät toreille ja kauppaan
lätisin puhelimessa reilut pari tuntia ja tekasin sitten kotimaisesta varhaiskaalista helpon lämpimän lisäkkeen paistinpannulla ja sekoittelin pikaisen salaatin
Parasta kaalipataa saa, jos malttaa kypsytellä hiljalleen. Kaalipataan voisi myös lisätä tilkan siirappia tai hunajaa, mutta tuo hilloke korvaa ne hyvin
1 keräkaali1 l vettäsuolaa100 g pekonia400 g jauhelihaa1/2 lihaliemikuutiomustapippuria1. Lisää kulhoon niin paljon pestyjä keräkaalin paloja kun kerralla mahtuu
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.