Himo saatiin taltutettua ainakin hetkellisesti pääsiäispyhinä, kun pyöräytimme herra Longfieldin kanssa Sara La Fountainin reseptin mukaan kampasimpukkapastaa
Viime päivinä on pitänyt keksiä nopeita ratkaisuja ruokapöytään menojen vuoksi. Niin nytkin. Tarjolla oli kasviksia ja kaupan valmiita kalapihvejä, mutta halusin silti tekaista herkullisen kastikkeen, että saadaan jotain ehtaa makuakin ruokaan
Kampasimpukkapasta. Kokkasin vihdoin kampasimpukkaa ensimmäistä kertaa. Suunnittelin kokkaavani sitä viimeiset neljä vuotta, joten pohjatyö oli varsin syväluotaava
Valmis kampasimpukkapasta maistui mielettömän hyvälle ja kun vielä muutaman viikon päästä sain Helsinkiläisessä Rivolettossa aivan taivaallista tuorepastaa (jossa oli mm
Ihailen Hanna Gullichsenin pastaohjeita. Ne vaikuttavat aina niiin helpoilta ja nopeilta, mutta makumaailmat eivät ole sitä perinteisintä bolognesea ja tomaatti-basilikaa
Voi, kun voi voi olla hyvää. ) Sitruuna-voikastike sopii erityisen hyvin kalan kylkeen. Maku on ensi maistamalta todella vahva, mutta tasoittuu, kun saa seurakseen vaaleaa kalaa tai vaikka tankoparsaa
Arkiset kalapuikot saivat pientä särmää kerrankin itse tehdystä kastikkeesta. Itse en kastikkeita juurikaan kaipaa – syön mielelläni jos jossain on tarjolla, mutta harvemmin itse kotona kastiketta laitan
Ruokaan ja viiniin hurahtaneelle on Viini, ruoka ja hyvä elämä -tapahtuma vuoden kohokohta. Sinne on vaan päästävä ja sinne me siskon kanssa jälleen syksyisenä lauantaina heti aamupäivästä suunnistimme
Varmasti lähes kaikki tietävät ainakin nimeltä helsinkiläisen ravintolakoulu Perhon, mutta kuinka moni tietää ravintola Perhon, joka ei todellakaan ole mikään pelkkä lounasravintola, vaan missä voit nauttia laadukkaan illallisen perinteikkäässä ympäristössä
Viime aikoina olen törmännyt tiuhaan tahtiin juttuihin raudanpuutteesta. Raudanpuutos ja häiriöt sen imeytymisessä tuntuvat olevan etenkin naisten riesa
Jos minun pitäisi kuvailla yhdellä sanalla vuosiani 2002 – 2006, se olisi pestopasta. Olin surkea ruoanlaittaja, mutta pestopastassa minäkään en voinut epäonnistua
Hannan soppa ja Kokit ja Potit elvyttivät vuoden alussa kuukauden ruokahaasteen. Idea on se, että jokaisella kuukaudella on oma teemansa, johon liittyviä reseptejä kaikki ruoanystävät voivat jakaa somessa
Kevään merkkejä ruokakaupoissa on ainakin parsan ilmestyminen vihannestiskeille. En malttanut odottaa eurooppalaista parsaa, koska pelkästään tuoreen parsan näkeminen saa veden kielelle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.