Olen jotenkin innostunut tekemään seitania höyryttämällä ja paistamalla. Seitan paistuu itsekseen ja välillä pitää vain käydä nostamssa pötköt höyrytyskattilasta uuniin
Haluaisitko kokeilla tehdä seitanista jotain hieman erilaista. Seitan taipuu hyvin ribsien kaltaisiksi grilliherkuiksi, jotka voi sivellä reilulla marinadikerroksella ja paistaa rapeaksi
Tein gluteiini- ja kikhernejauhoista möykyn seitania, joka muistuttaa paljon tofua. Seitania saa myös valmiina, mutta jos on aikaa (kannattaa antaa olla yön marinadissa), niin sitä on ihan kiva tehdä itsekin ja kokeilla eri marinadeja
Teimme teatteriporukalla jonkun aikaa takaperin enchiladasia soijatäytteellä, jonka jälkeen olen muokannut reseptiä vielä kanaisaan täytteeseen, mutta miksei kyseistä ohjetta voisi tehdä myös millä tahansa lihalla tai sen korvikkeella
Kiirettä pitää, ainakin mukamas. Lisäksi laiskuus piinaa tätäkin kokkipersettä, enkä yksinkertaisesti vaan saa aikaiseksi kuvata/ räpeltää herkkuja blogiin saakka
Toteutinkin siis valmistamaani seitan kebabiin nämä kastikkeet itse ja olin tyytyväinen. Kebabissa kuuluu mielestäni olla tomaatti- ja valkosipulikastike, muuten siitä ikäänkuin puuttuu jotain
tofu, tempeh, seitan. Vehnägluteenista tehty seitan taas on lihankorvikkeista proteiinipitoisin. Seitan ei tosin luonnollisesti sovi vehnäongelmaisille tai keliaakikoille
Hänellä on mitä ihnempia seitan yms ''fake meat'' reseptejä. Niin kuin edellisessä postauksessa kerroinkin, mieheni syntymäpäiväkahveille tehtiin juustokakkua
Gluteenin suhteen minulla on siinä mielessä ristiriitainen suhde, että rakastan kuitenkin seitania. Seitan on tehty gluteenijauhoista lähes pelkästään, joten sitä on hiukan hankala korvailla millään
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.