Mansikkaa, raparperiaja mascarponevaahtoa. Jo joskus tämän blogin alkuaikoina olen julkaissut artikkelin mansikoista ja mascarponevaahdosta ja tuo ohje on aina vain, vuodesta toiseen blogin suosituimpia
Pääsiäinen lähestyy ja pääsiäisen herkkupöytään valmistuu hitaasti, mutta hyvin hyvin hitaasti hauduttamalla ihanaa karitsanpotkaa, uunijuureksia ja gremolataa
P. a. r. i. v. k. o. s. t. e. n. u. l. H. g. S. m. R. -. j. p. h. ö. ä. O. ,. T. y. I. c. E. d. (. f. ). 5. 3. /. 4. 1. 2. 0. K. M. V. N. L. A. d l. t l
Osa teistä jo arvasikin, mihin rakkaaseen paikkaan blogin seuraava makumatka tulee suuntautumaan ja tuli se ikävä vanhoille kotiseuduille ilmeiseksi pääsiäspöydässämmekin
Tämä ohje löytyi juustokakku kirjasta. Tämä kakku on todella raikas ja, vaikka maisteluraati hieman epäilevästi katselikin noita pitkulaisia raparpereja, niin ne olivat pehmeitä ja makoisia
V. i. k. o. n. l. p. u. m. e. s. ä. ö. r. j. a. L. t. d. v. M. y. h. ,. g. S. H. R. -. c. K. C. 2. E. T. N. D. –. J. 1. 5. 0. (. 4. ). 7. 3. /. F. P. k g. d l. t l
Tein reseptiin joitain omia viilauksia ja vaihdoin täytteeseen raparperin. Ohessa voi tarjoilla kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, mutta piirakka maistuu ilman lisukkeitakin
Ripottele lehtitaikinalevyille tomusokeria ja kauli levyt ohueksi. Laita lehtitaikinalevy leivinpaperin päälle ja levyn päälle leivinpaperi ja toinen levy sen päälle
Keittiönörtti valmistuu pääsiäiseen vaeltelemalla kaupungilla eli käynti Alkossa ja hallissa, tai ihan vaan stokkalla mutta onhan K-supermarketissakin hyviä tarjouksia
Pakkohan minukin oli kokeilla tämän hetkistä some-hittiä grillattua, pekoniin käärittyä, raparperia. Pekoniraparperit tulivatkin osaksi kesäistä salaattia, jossa toisena komponenttina oli Vatajanrannan vuohitilan paistojuusto, joka on vuohenmaidosta valmistettu, mintulla maustettu, paiston (ja pakastamisen) kestävä juusto
Tämä on taas yksi niistä raparperi-versioista, joista raparperia inhoava miehenikin piti, varsinkin kun lautaselle lorautti hieman vaniljakastiketta, nams
Jamie kertoo kirjassaanJamien kotona (joka muuten kuuluu lemppareihini) reseptin olleen silkkaa nappiin osunutta kokeilua - siis juuri sellaista makutestailua jota itse tykkään harrastaa
Ostelen monesti raaka-aineita varastoon törmätessäni tarjouksessa oleviin tuotteisiin, ja jos niiden valmistamiseen ei juuri silloin ole aikaa, ne päätyvät pakastimeen odottamaan otollisempaa aikaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.